DOLAR 32,2314
EURO 35,0997
ALTIN 2256,397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Geleceğimiz Öğretmenlerimizin Omuzlarında Şekillenecektir

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Yeni Atanan Öğretmenlerle Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi

Trabzon Valiliği himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün organizesinde yeni atanan öğretmen adaylarına yönelik bir  programı düzenlendi.

Bir restaurantta  düzenlenen  programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanısıra Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Şube Müdürleri ve yeni atanan öğretmenler katıldı.

Program öncesinde yeni atanan öğretmenlere bir konuşma yapan Vali Abdil Celil Öz,Öğretmen mesleğinin önemine vurgu yaparak “Çok şerefli ve aynı zamanda fedakarlık gerektiren güzel bir mesleği seçtiniz. Bundan dolayı hepinizi ve ailelerinizi tebrik ediyor, sizlere başarılar diliyorum.

Eğitim toplumların geleceğini şekillendiren ve yarınlarımızı inşa eden önemli bir alandır. Bu alanın en önemli unsurları da öğretmenlerimizdir. Çünkü canımızdan kıymetli olan çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Yetişme çağındaki çocuklarımız en kıymetli zamanını öğretmenlerimizle geçirmektedir. Gelecekleri onların elinde şekilleniyor. Birlik ve beraberlik içerisinde, kalkınmış ve gelişmiş bir Türkiye’nin inşası öğretmenlerimizin elindedir. Gözlerinizde bu heyecanı görüyorum.

Eğitim sistemimiz her geçen gün daha sistematik bir biçimde oturuyor. Hem teknolojiyi kullanma imkanımız, hem de eğitim alanındaki reformlarımız ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyor. Aynı zamanda da öğretmenlerimize yeni sorumluluklar ve görevler yüklüyor. Bu yeni sisteme ayak uydurabilmemiz için önce sizlerin çalışması gerekiyor. Sonra da öğrencilerimizi ve velilerimizi hep birlikte bu sisteme entegre etmeliyiz.

Bakanlığımızın aday öğretmenlik süreci bu anlamda çok önemlidir. Yarınları şekillendirmek için daha çok çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Ülkemizin dört bir köşesinde görev yapacaksınız. Bu milletin sizlere ihtiyacı var. Öğretmenlerimiz; görev yaptıkları bölgelerde, kalkınmanın lideri, kanaat önderi, insanların ufkunu açan kişilerdir. Sizlerden insanların beklentileri var. Geleceğimiz sizlerin omuzlarınızda şekillenecektir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da, “10 Şubat 2016 tarihinde bakanlığımız 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Aday öğretmen yetiştirme süreci önceki dönemlerden farklı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu sürecin kaliteli ve verimli geçmesi için detaylı çalışmalar yapılmış ve bu yönetmelik haline dönüştürülerek uygulamaya konulmuştur. Aday öğretmenler bu süreçte bu işe gönül vermiş ve emekli öğretmenlerin tecrübelerinden yararlanacaktır. İlimizde 436 aday öğretmen uyum eğitimi alacaktır. Bu öğretmenlere 661 danışman öğretmen belirlenmiş ve eğitimleri verilmiştir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.