DOLAR 32,3804
EURO 35,0271
ALTIN 2326,461
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Engelleri ortadan kaldırıyoruz

Genç, engellileri sevindirdi

“Engelleri ortadan kaldırıyoruz”

Ortahisar Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine devam ediyor.  Daha önceden engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye dağıtımı, engelli otobüsü, meslek kursları ve ampute futbol takımı gibi projeleri hayata geçiren Ortahisar Belediyesi bu kez de 100 adet engelli aracı dağıtımı yapacak. Araçların 16’sının dağıtım töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Göreve geldiğimizden günden itibaren toplumumuzun bütün kesimlerine hizmet edebilme anlayışımızın bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza da önlerindeki engelleri kaldırma adına, onların normal vatandaşlarımız gibi hayatlarını idame ettirebilmeleri için çalışmalar yaptık ve yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Her zaman engellilere hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Başkan Genç, engellileri ev yaşamından kurtarıp, sosyal hayata katmak, onlara istihdam imkanları sağlamak için birçok projeye imza attıklarını söyledi.  Engellilerin, yaşamlarını kolaylaştırmak için gayret ettiklerine vurgu yapan Başkan Genç, “Bugün de onların bir örneği engelli kardeşlerimizin hizmetine bu merasimi için tertip ettik. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun bireyleridir. İnşâllah yakın zamanda Ortahisar Belediyemiz, Büyükşehir ve Valilik ile birlikte engelli yaşam merkezinin inşasını tamamlayacağız. 2014 yılında da bu salonda 85 tane akülü tekerlekli araba dağıtımı yapmıştık. Bugün de toplamda yüz adedi bulacak bir dağıtımımız olacak ama şu an itibarıyla 15 adedinin dağıtımını yapacağız. Bir nebze olsun, bu kardeşlerimizin hayatına bir kolaylık sağlamış olacağız. Tabi ki yeterli değil. Ama, Ortahisar Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın ulaşımına kolaylık sağlamak adına da bütün bu programlara hizmet edecek bir engelli otobüsümüz de var. Engelli vatandaşlarımıza yönelik ampute futbol takımımızı kurduk. Bireysel manada spor yapan engelli kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bunlar küçücük şeyler olarak görülebilir. Ama, asıl olan bizim Ortahisar, Büyükşehir ve devlet olarak engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermektir. Onlara daha çok hizmet edebilme amacında ve arzusundayız. Bu araçların sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Biz görevde olduğumuz sürece bu hizmetlere devam edeceğiz. Bütün hemşerilerimizin bunu bilmesini istiyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.