DOLAR 32,5874
EURO 34,8425
ALTIN 2495,583
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Dünya kadınlar günü

Hayatın Her Alanında, Sevgiyi, Fedakârlığı, Üretkenliği Ve Duyarlılığı Temsil Eden Kadınlarımız, Huzurlu Ve Sağlıklı Bir Toplumun Temel Taşlarıdır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Trabzon’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilimizde bir dizi etkinlik yapıldı. Bu vesile ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yayınladığı mesajında;  dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları konusunda da ciddi adımların atıldığını, ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edindiğini söyledi.

Vali Öz mesajında; “Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Vali Öz’ün eşleri Rukiye Öz’ün himayelerinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, polis evinde , jandarma komutanlığında , Forum AVM  de   çeşitli etkinlikler el ele sıcak bir birliktelikle yapıldı. Ekinlik kapsamında Şehitler için Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerif okutuldu.İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezindeki kadın kursiyerlerin yapmış oldugu kadın el emeği sergisi açıldı. Bir otelde de şehit ve gazi eşleri, huzurevi sakinleri ile sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılımıyla bir program düzenlendi.

Bu programda bir konuşma yapan Rukiye Öz, “Kadın toplumun yarısıdır. Kadın demek emek, sevgi ve fedakârlık demektir. Kadınlar toplumu ileri seviyelere taşıyan sosyal dinamiğin temel kaynağı, annelik rolüyle de yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle kadınlara yapılan yatırım geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.

Kadının toplumdaki konumunun giderek yükseldiğine de işaret eden Rukiye Öz, “Günümüzde artık Türk kadını sosyal hayatın içinde daha fazla yer alarak bilim kadınları, hukukçu, sanatçı, diplomat, siyasetçi, doktor, öğretmen olmaktadır. Trabzon olarak da kadınların istihdamında, eğitiminde, yardımlaşma ve dayanışma anlamında önemli faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlere destek olan herkese teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından da bu gün dolayısıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde, bir panel düzenlendi. Panele çok sayıda kadının yanısıra sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.