DOLAR 32,3365
EURO 35,118
ALTIN 2241,341
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

DOKA 144. Yönetim Kurulu Toplantısı Gümüşhane’de yapıldı

tha – Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 144. yönetim kurulu toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında Gümüşhane’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Rize Valisi Kemal Çeber’in yanısıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Giresun Valisi Enver Ünlü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak ile DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DOKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Rize Valisi Kemal Çeber, öncelikli olarak afet yönetimi hakkında bölgede işbirliğine dair konuların görüşüleceğini söyledi.

Vali Çeber, “İdari sınırların dışında ortak coğrafyamızda afetlerin etkisini bütünleşik şekilde yaşadığımız gerçeğiyle mücadelemizin de bugüne kadar olduğu gibi ortak bir çerçevede gerçekleştirileceği aşikardır. Bununla birlikte afet yönetimi konusunda bölgemizde daha etkin, verimli ve modern bir yönetimin uygulanmasında hangi alanlara odaklanılması gerektiği ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik öneriler ele alınacaktır” dedi.

Toplantının bir diğer gündem maddesinin de DOKA’nın 2022 yılı için planladığı faaliyetlerin görüşülmesi olduğunu ifade eden Vali Çeber, “Sonuç odaklı programlar çerçevesinde hazırlanan 2022 yılı çalışma programında yer alması planlanan faaliyetleri değerlendirdikten sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ajanslar eliyle uygulanan merkezi düzeydeki destek programlarına ilişkin gelişmeler değerlendirilecektir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.