DOLAR 32,3294
EURO 35,0621
ALTIN 2309,566
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bilim sanat şenliği

Trabzon; Eğitim, Kültür ve Sanatta Güçlü Birikimi Olan Bir İldir

Gençlik Haftası Kutlamaları Kapsamında Düzenlenen Bilim Sanat Şenliği Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün Katılımıyla Başladı

Zağnos Vadisi’nde gerçekleştirilen Bilim, Sanat Şenliğine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu,İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik haftası dolayısıyla düzenlenen bu bilim, sanat şenliğini çok önemsediklerini ifade eden Vali Öz, “Bu şenlikleri maalesef buruk yaşıyoruz. Çünkü şehitler veriyoruz. Allah’tan onlara rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. Maalesef bu coğrafyada huzurlu bir şekilde yaşamamamız için her türlü oyun oynanıyor. Ancak milletimiz bu ülkede sonsuza dek yaşamakta kararlıdır. Bunun için çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, bölgede ve dünyada söz sahibi olmaya gayret göstereceğiz.

İlimiz eğitimde, kültürde ve sanatta güçlü birikimi ve altyapısı olan bir ildir. Proje kültürü oturmuş ve gelişmiş durumdadır. Anaokulundan liseye kadar bütün okullarımızı daha nitelikli ve donanımlı hale getirmek için ekip ruhuyla çalışıyoruz. Bu çalışmalarda kuşkusuz en büyük pay sahibi öğrencilerimiz velilerimiz ve öğretmenleridir.

İnşaat ve proje aşamasında 500 civarında derslik sayımız var. Devletimiz bu alanda çok önemli yatırımlar yapılıyor. Zeki çocuklarımızın için yaptırılan bilim sanat merkezi de önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecektir. TÜBİTAK ile birlikte oluşturmayı planladığımız Bilim Merkezi’ni de çok yakında hayata geçireceğiz. Üniversitelerimiz de proje üretme kapasitemizi her geçen gün arttırmaktadır. En fazla proje üreten il olduğumuz için bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, bu bilim sanat şenliklerinde sunulan projelerle Trabzon’un farkını ortaya koyduğunu ifade ederek, “Daha yaşanabilir bir Trabzon için hep birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Uygarlığın kenti olmada bilim ve sanatın rolü ve önemi çok büyüktür. Bu yüzden belediyemizin tüm imkanlarını bu uğurda seferber ediyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da Zağnos Vadisi’nde açılan stantlarda 40 başarılı projenin sergilendiğini ifade ederek, amaçlarının öğrencilere proje yapma kültürünü aşılamak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Öz beraberindekilerle stantları gezerek hazırlanan projeleri yakından incelediler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.