DOLAR 32,5831
EURO 34,7743
ALTIN 2507,736
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BAYRAMA HÜZÜNLÜ GİRİYORUZ

tha – Kurban Bayramı, kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında dini bayramların İslam âlemi için önemini vurgularken, İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadığı zulümlere ve Arakan’da binlerce Müslümanın öldürülmesine dikkat çekerek, “Kurban Bayramına hüzünlü giriyoruz” dedi.

Kurban Bayramı’nın paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneği olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, “Arakan’da ve İslam dünyasında hunharca öldürülen, yurdumuzda şehit edilen bütün kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, bayram mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün dünya üzerinde her zamankinden daha fazla sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu barışın sevginin, dostluğun ana kaynağı, içinde bulunduğumuz bayramlardır. Kurban Bayramı paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. Kurban Bayramı’na girerken Arakan’da Müslüman oldukları için öldürülen kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarına ancak Müslümanların birlik ve beraberliği karşı durabilecektir. Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizin üzerindeki bu zulmün bir an önce dinmesini ve topraklarında özgürce yaşayabilmelerini diliyorum. Ayrıca yurdumuzun bağımsızlığı, ve özgürlüğümüz için bu topraklarda canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyordum. Bu duygu ve düşüncelerle Trabzon halkının, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan (c.c.) niyaz ederim.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.