DOLAR 32,3352
EURO 35,1655
ALTIN 2242,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorluoğlu’ndan 23 Nisan Mesajı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Zorluoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye ve tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşadığını belirtti. Başkan Zorluoğlu mesajında “23 Nisan 1920’de ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelinin de atıldığı 23 Nisan; demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK VE TEK BAYRAM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından Türk ve tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara verdiğimiz değerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir. Bu doğrultuda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için, milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

HEP BİRLİKTE İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUYALIM

Başta çocuklarımız olmak üzere hepimiz için çok önemli bir yeri olan 23 Nisan Bayramımızı ne yazık ki içerisinde bulunduğumuz koronavirüs süreci nedeniyle coşkulu programlarla kutlayamayacağız. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak herkesi 23 Nisan akşamı saat 21.00’de balkonlarımızdan hep birlikte İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Önümüzdeki sene bayramımızı coşkulu törenlerle kutlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.