DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakanlar Ve Başkan Zorluoğlu Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

tha – Trabzon’un Of ve Hayrat ilçelerinde etkisini gösteren şiddetli yağış sonrası heyelan meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, selden zarar gören bölgede incelemelerde bulundu.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bir haftadır etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Trabzon’un Of ve Hayrat ilçelerinde heyelan meydana geldi. Bir kişinin ölümüne neden olan heyelanın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi, AFAD, DSİ ve Karayolları ekipleri kısa sürede bölgeye giderek kapanan mahalle yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yaşanan sel ve heyelanların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgeye gelerek selden zarar gören Of ve Hayrat ilçelerinde incelemelerde bulundu. Bakanlara incelemeleri sırasında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilgili genel müdürler ve daire amirleri de eşlik etti.  Büyükşehir Belediyesi, AFAD, 112 Acil Servis, Sürmene Arama Kurtarma, Karayolları ve ilçe belediyesi ekipleri bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Sel ve heyelanın ardından Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Bölgemizde etkili olan yağışlar, ne yazık ki sel ve heyelanları da beraberinde getirmektedir. Son olarak Of ilçesinde meydana gelen heyelanda maalesef bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, bizleri derin üzüntüye boğdu. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yağışların etkisini gösterdiği ilk andan itibaren teyakkuz halindeyiz. Diğer kurumlarımızla koordine içerisinde ve hızlı hareket ederek çok sayıda vatandaşımızı heyelandan zarar görmeden kurtardık. Ekiplerimiz yol açma çalışmalarını sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.