DOLAR 32,3449
EURO 35,1151
ALTIN 2306,619
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakan Yardımcısı Aksu’dan Başkan Zorluoğlu’na Ziyaret

tha – Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Rize ve Artvin’de gerçekleştirilecek bir dizi açılışa katılmak için geldiği Trabzon’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve beraberindeki heyetle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret eden Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Karadeniz Bölgesi’ne yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Aksu ve Zorluoğlu ayrıca Trabzon’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına yapılabilecekleri değerlendirdi.

TRABZON TURİZMDE SIÇRAMA YAPTI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, Trabzon’la ilgili Bakan Yardımcısı Aksu’yu bilgilendirdi. Trabzon’un özellikle 2000’li yılların başından itibaren daha çok turizmle öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Zorluoğlu “Öyle ki 2002 yılının başında 2-3 bin arasında olan yatak sayı bugünlerde 40 binlere ulaştı. Üstelik pansiyonlar da bu rakama dahil değil. Şehrimiz turizm alanında ciddi bir sıçrama yaptı” ifadelerini kullandı.

1 MİLYAR DOLARLIK FINDIK İHRAÇ EDİYORUZ

Bölge için çay ve fındığın stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Biri fındık biri çay olmak üzere stratejik iki ürünümüz var. Bu manada Trabzon’da yapılan ihracatın yüzde 90’ı fındık ihracatıdır. Aşağı yukarı 1 milyar doların üzerinde ihracatı olan şehirlerden bir tanesiyiz. 1 milyar dolar çok ciddi bir ihracat rakamı” şeklinde konuştu.

BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Sohbet sırasında konu spora geldiğinde Trabzon’un spor kenti olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon, spor anlamında çok önemli, çok güzel bir şehir. Çok sayıda spor tesisimiz ve spora çok düşkün bir halkımız var. Tarihi spor başarılarıyla dolu olan bir kentiz. Önümüzdeki hafta Trabzonspor’umuzun maçları da yeniden başlıyor. Şehir olarak bunun heyecanını yaşıyoruz. Bu sene kalan maçlarımızı da kazanarak şampiyon olacağımıza gönülden inanıyoruz” dedi.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Bakan Yardımcısı Aksu, sohbetin ardından Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzaladı. Ziyaret, Başkan Zorluoğlu’nun Bakan Yardımcısı Aksu’ya günün anısına hediye takdiminin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.