DOLAR 32,393
EURO 35,0242
ALTIN 2325,667
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ALMANLAR, FINDIKLI EKMEĞİ SEVDİ

Trabzon Ticaret Borsası’nın 2009 yılından beri uyguladığı “Fındıklı Ekmek Projesi” kapsamında 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Dortmund kentindeki “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nde, bu ülkede üretilen ve dağıtılan fındıklı ekmek Almanlar tarafından da beğenildi.

2-5 mm aralığında özel olarak hazırlanan fındık unundan ekşi maya kullanılarak imal edilen ekmekler Dortmund’da fırıncılık ve lokantacılık yapan Trabzonlu Erol Sunme tarafından hazırlandı.

5 gün süren etkinlikler için her gün bin adet olmak üzere yüzde 15 oranında fındık unu kullanarak toplam 5 bin ekmek imal eden ve 12 yıldır Almanya’da işletmecilik yapan Erol Sunme, “Gerçek Trabzon Vakfıkebir ekmeği tarzında olmasa da, imalatta ekşi maya kullanarak fındıklı ekmekleri hazırladık. Etkinliklerde dağıtılanların yanı sıra lokantamızda da sunduğumuz ekmekler çok lezzetli bulundu ve Almanlar tarafından da beğenildi. Etkinlerin tamamlanmasından sonra da talep geldiği için elimizdeki fındık unlarından ekmek imal etmeyi sürdürüyoruz. Talebe göre üretimimize yön vereceğiz” dedi.

“İşin TEMEL’i fındık olsun, ekmeğin içinde DURSUN” sloganı ile fındığın tüketimini ekmekle birleştirerek arttırmak amacıyla yurt içinde 8 yıldır sürdürülen Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında fırıncılara ve ekmek fabrikası sahiplerine ücretsiz olarak fındık dağıtımının yanı sıra, bazı etkinlikler için fındıklı ekmek de üretimi gerçekleştirildi.

Tüm yurt genelinde uygulanan proje ile fındıklı ekmek üretimine olan talebin arttığını belirten Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, “Borsa olarak fındıklı ekmek üretimini teşvik ettik, ediyoruz. Şimdiye kadar yurt içinde tanıtım çalışmaları yaptık. Trabzon etkinlikleri ile bunu Almanya’ya da taşıdık. Hedefimiz, ülkemizde en fazla tüketilen gıda maddesi olan ekmeğe fındığı sokmaktı. Çalışmalarımızın bu konuda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, sektörle ilgili başta üreticiler olmak üzere tüm kesimlerin bu projeye sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.