DOLAR 32,3803
EURO 35,0516
ALTIN 2326,688
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Akyazı Projesinde Her Kurum’a Görev Düşüyor

Akyazı Stadyumunun 2015-2016 Futbol Sezonuna Yetiştirilmesi İçin, İnşaat, Ulaşım, Doğalgaz, Su Ve Kanalizasyon Hizmetlerinin 2015 Ağustos Ayı İtibariyle Tamamlanması İçin Her Kurum Üzerine Düşeni Yapacaktır.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akyazı Spor Kompleksi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı, Karayolları Bölge Müdürü, TOKİ Daire Başkanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, AKSA ve yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yaptı.

Spor Kompleksinin ve stadyumun son durumu hakkında ilgili kişilerden brifing alan Vali Öz, Akyazı Spor Kompleksinin tamamlanma aşamasına doğru geldiğini ifade ederek, “Stadyum ve çevresi ortaya çıkmaya başladı. Bunun yanında diğer kurumlarımızın çalışmaları da hızlı bir şekilde sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın temelini attıktan sonraki süreçte çalışmaları adım adım takip ediyoruz. Çok iyi bir noktadayız. Bugüne kadar yapılan çalışmalar çok önemliydi ama bundan sonraki çalışmaların da daha iyi koordine edilmesi gerekiyor. Yol bağlantıları, elektrik altyapısının hazır hale getirilmesi, kompleksin açılmasıyla oluşacak hareketliliğin yönetilmesi, ilgili kurumlarımızın gereken işler gibi çalışmaları hep beraber takip ediyoruz.

Stadyumun normal bitiş takvimi Kasım 2015’tir. Ancak biz müteahhit firma ile görüşerek stadyumun yaz sezonuna, Ağustos ayına kadar hazır hale getirilmesi için gayret gösteriyoruz. Yani biz Ağustos ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Şuan ki çalışmalar bize bu imkanı verecek gibi gözüküyor ama en kötü ihtimalle Kasım 2015’te tamamlanmış olacaktır. Yol, su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz gibi diğer konularda tarafları koordine edip, süreçte herhangi bir tıkanıklılığın yaşanmasını istiyoruz.

Altyapısıyla, çevre düzenlemesiyle, bağlantılarıyla, Trabzon’un spor altyapısına ve Trabzonspor’a hizmet etmesi için gayret göstereceğiz. Bu tesis spor altyapısı güçlü olan Trabzon’un bu kimliğine güç katacaktır. Yatırımın ilimizde gerçekleşmesinde emeği olan başka sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, “Bu tesisin ilimizde gerçekleştirilmesinde emeği olan sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

Trabzon sporda ülkenin başkenti olan bir il. Başta futbol olmak üzere bütün spor dallarında Türkiye’de yüzümüzü güldüren başarılar elde ediliyor. Belediye olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye gayret göstereceğiz” dedi.

TOKİ Daire Başkanı Ertuğrul Kurt ise, “Buradaki projelerin tamamı ilgili müelliflerden ve üniversitelerden alınan görüşler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. 41 bin kişilik stadyumun da içersinde olduğu spor kompleksi oldukça sağlam zemine oturtulmuştur. Kullanılan betonlardan sürekli numuneler alınıp bağımsız kuruluşlar tarafından laboratuarlarda yapılmaktadır. Bu güne kadar hiçbir sorunla karşılaşılmamıştır. Her şey tekniğine uygun olarak mühendislerin gözetiminde yapılıyor. Bu yüzden bu büyük yatırıma gölge düşürecek söylemlerden kaçınmalı ve söylenenlere de itibar etmemeliyiz” diye konuştu.

Vali ve beraberindekiler yapılan toplantının ardından stadyumda yapılan çalışmaların geldiği noktayı görmek üzere stadyum ve çevresini gezdiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.