DOLAR 32,5231
EURO 34,9631
ALTIN 2436,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

AFAD Ekipleri Valiyi Ziyaret Etti

Doğal Afetlere Karsın Herzaman Hazırlıklı Olmalıyız.

Çığ Felaketinde Arama Kurtarma Çalışmalarına Katılan AFAD Ekipleri Valiyi Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara İlçesi Karaçam mahallesi Kavlatan mevkiinde maydana gelen Çığ felaketinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Trabzon, Ankara, Erzurum, Bayburt İl   Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün( AFAD) ekiplerinin çalışanları ile arama kurtarmaya destek veren vatandaşları kabul ederek teşekkür etti.

Kabulde Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ,İl Afet Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda ülkemizin ve bölgemizin doğal afetlere karşı herzaman hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Vali Öz, “İlimizde meydana gelen çığ afeti dolayısıyla Cumartesi gününden dün oğle saatlerine kadar yoğun bir arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Ülkemizin ve bölgemizin doğal afetlerle ilgili çığ,deprem,sel, heyelan riskleri yüksek yerleri var. Bizim bu olaylara hazırlıklı olmamız gerekiyor. 1999 depremi ülkemiz için bu anlamda hem afete hazırlık ,önleyici tedbirler açısından hem de arama kurtarma tedbirleri,eğitimli kadro ,araç gereç , donanım açısından önemli bir dönüm noktası oldu. Arama kurtarma birliklerimiz kuruldu.Bölgesel anlamda bu ekiplerimiz profesyonelleşti. Belirli alanlarda uzmanlaştı. Dolayısıyla Devlet kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, arama kurtarma birliklerimiz,Kızılayımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ciddi bir tecrübesi oluştu.

Çığda hayatını kaybeden bütün işçilerimize rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Bu kazayla ilgili hukuki süreç ve soruşturma mutlaka sonuna kadar devam edilecektir..” şeklinde konuştu.

Çaykara İlçesinde yaşanan Çığ felaketinde arama kurtarma çalışmalarında tüm kurumların koordineli çalıştığını belirten Vali Öz “ Felaketin bir diğer boyutuyla orada yapılan çalışmaları, ilk gün o zor kar şartlarında oraya ulaşan ekiplerimizin, Büyükşehir Belediyemiz, İl ve İlçe Jandarma teşkilatımız,Müftülüğümüz, Kızılay’ımız ile ve hem ilimizin AFAD birimi hem de Erzurum, Rize, Bayburt ve Ankara’dan gelen AFAD ekibinin , bölge halkının ve o şantiyede çalışan işcilerimizin çok büyük gayretleri ve emekleri oldu. O süreci koordineli bir şekilde yürütttüler.Bu felaketlere karşın hazır ekiplerimizin olduğunu bilmek de bizi daha güçlü kılıyor Gönül isterdi ki bu çığ altında kalan işçilerimize sağ ulaşalım .Ancak bunu gerçekleştiremedik. Onların ailelerini burada ağırladık. Cenazelerin çıkarılması ve memleketlerine gönderilmesi konusunda da hem Büyükşehir Belediyemizinhem de Sağlık Müdürlüğümüzün,İlçe belediyemiz ,Kızılayımızın ortak çalışmasıyla bu yarayı belli ölçüde sarmaya çalıştık. Ama ailelerin acısı büyük. Onların acısını tekrar paylaşıyoruz.Allahtan rahmet diliyoruz. Bu çalışmaya emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise burada yaptığı konuşmada,;Çığ felaketinde başta AFAD, AKUT, UMKE ekiplerimiz ile Müftülüğümüz, Kızılayımız burada bir devlet millet birlikteliğiyle gece gündüz çalıştı.Burada bütün kurumların koordinasyonlu çalışması hiç unutamayacağımız şeyler. Ama tabii bütün bunlar evlatlarımızın kardeşlerimizin acısını unutturmuyor. “Acılar paylaşıldıkça azalır” düşüncesiyle devletimiz, yerel yönetimlerimiz yanımızda yer aldı. Başta onların aileleri olmak bütün milletimize sabır diliyoruz Biz bütün emeği geçenlere şükranlarımız sunuyoruz. “şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.