DOLAR 32,3699
EURO 34,9493
ALTIN 2325,262
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ab Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Büyükşehir’i Ziyaret Etti

tha – Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ı ziyaret etti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in, eşi Marilena Georgiadou Berger ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu heyeti ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarete, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan ve Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü personeli katıldı.

TRABZON’U VE TRABZONSPOR’U ÇOK SEVİYORUZ

Trabzon’a ilk kez gelmediklerini belirten Büyükelçi Berger, “Daha önceki dönemlerde de Trabzon’u ziyaret etmiştik. O zaman Hamsiköy sütlacı yemiştik ve çok sevmiştik. Eşim buradan ‘Bize Her Yer Trabzon’ bilekliği almıştı. Bu bilekliğini Ankara’da da kullanıyor. Trabzon’u ve Trabzonspor’u çok seviyoruz. Trabzon kesinlikle ziyaret edilmesi gereken önemli bir şehir. Farklı dinlerin ve kesimlerin önemli yapıları mevcut. Geçmiş tarihte de çok farklı kültür medeniyetleri bu coğrafyada yaşamış. Bundan dolayı bölge turizm açısından çok zengin yapıya sahip. Virüsten dolayı şu anda belki ziyaretler yapılamıyor olsa da önümüzdeki süreçte tekrardan yoğun bir turist çekeceğine inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanan Sümela Manastırı’nı da ziyaret edeceğim” dedi.

SİZLERLE BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Avrupa Birliği Hibe Programlarıyla birlikte; kırsal kalkınma, teknoloji, altyapı ve diğer alanlarda çok önemli projelere destek verdiklerini de ifade eden Berger, “Bundan sonraki süreçte de destek vermeye devam edeceğiz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle de başarılı çalışmalara imza attık. Akçaabat İçme Suyu Projenize Avrupa Birliği Hibe Desteği sağladık. Şimdi de Ortahisar İçme Suyu Projenize hibe desteği sağlıyoruz.  Çok önemli bir proje. Bu projenin uygulama sürecini sadece Türkiye’de bizler takip etmiyoruz. Brüksel merkezinde de projenin uygulamaları takip ediliyor” ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Dünyanın gelişmesi adına nasıl projeler yapabiliriz noktasında çalışmalarımız sürüyor. Politika değerlerini bir kenara bırakıyoruz. İçilen suyun milliyeti, ırkı, dini olmaz. Herkesin temiz ve içilebilir suya ulaşması doğal hakkıdır. Biz bu açıdan bakıyoruz. Şehrimiz çok eski bir tarihe ve zorlu bir coğrafyaya sahip. Bu projeyi uygularken bazen zorluklar yaşansa bile eksiksiz ve çok başarılı bir şekilde tarihi yapılarımıza zarar vermeden yapıyoruz. Bu projeye destek verdiği için Avrupa Birliği’ne teşekkür ederiz. Bu proje çok önemli bir proje. Daha farklı alanlarda da hibe çalışmaları gerçekleştiriyoruz ve o alanlarda da desteğinizi bekliyoruz. Sümela Manastırı dünyanın ortak değeri.  Vazelon Manastırı da en az Sümela Manastırı kadar önemli fakat tanınırlığı çok olmayan bir mekan. Burası için Avrupa Birliği ile bir çalışma gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

GEÇMİŞE ÖNEM VERİYORUZ

Christian Berger’in eşi Marilena Georgiadou Berger’in “Tarihi eseler konusunda çalışmalarınız nasıl gidiyor” şeklindeki sorusuna cevap veren Başkan Vekili Ataman,  “Trabzon tarihi değerlere önem veren bir şehirdir. Sümela Manastırı’nı, Kızlar Manastırı’nı, Ayasofya Müzesi’ni restore ettik. Bunun gibi onlarca tarihi değerlerimizi restore ediyoruz ve koruyoruz. Meydan bölgemizi eski tarihi haline dönüştürüyoruz. Geçmişe önem veriyoruz. Yapıları orijinal hallerine ve orijinal renklerine çeviriyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in Büyükşehir Belediyesini ziyareti, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.