DOLAR 34,4914
EURO 36,2644
ALTIN 2964,158
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu Trabzon’da istihdam sayısı 42 bin 463’e ulaştı

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İstihdam Seferberliği kapsamında Trabzon’da 11 Haziran 2017 tarihi itibarıyla işe giren kişi sayısının 42 bin 463’e ulaştığını belirtti. Kalıcı istihdamın artırılması için TTSO ile ÇASGEM arasında eğitim işbirliği protokolü de imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında, kalıcı istihdamın artırılması için nitelikli işgücü yetiştirilmesi amacıyla eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. TTSO’da düzenlenen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ile TTSO meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ve diğer ilgililer katıldı.

HACISALİHOĞLU: 42 BİN 463 İSTİHDAM SAYISINA ULAŞILDI

Protokol imza töreninde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İstihdam Seferberliğinde çalışmaların önemli bir parçasının da eğitim olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Çalışacak kişilerin eğitimden yoksun olması, piyasada kalıcı iş bulma adına büyük bir sorun. İstihdam Seferberliği konusunda bakanlığımız ve İŞKUR il müdürlüğümüz ile çalışmalarımız 6 aydır sıkı şekilde devam ediyor. Saha çalışmaları, tanıtım faaliyetleri yapıyoruz ama işin bir de eğitim tarafı var. Gerek İŞKUR gerekse odamız eğitimlere devam ediyor. ÇASGEM’le de yaptığımız protokolle, eğitimlerimizi daha geniş kapsamlı şekilde gerçekleştireceğiz. Önemli olan kalıcı istihdamdır. İstihdam seferberliğinde, ilk baştaki verilen sözlere istinaden, şehrimizde o kadar hızlı çalışma oldu ki; 11 Haziran itibarıyla işyerlerine giren eleman sayısı 42 bin 463. Tabi bunların bir kısmı giriyor bir kısmı çıkıyor. İşe giren eleman sayısı olarak bu önemli bir rakam. Trabzon olarak, ‘25 bin istihdam sağlayacağız’ dedik. Bunun üzerine çıktık ve önümüzde 42 bin gibi bir rakam var. Çıkanları ve iş arayanları değerlendirdiğimiz zaman, arayanların da istenilen özellikte olmadığı istatistiki olarak ortaya çıkıyor. Bu bakımdan eğitimler çok çok önemli. Bizim istediğimiz kalıcı istihdamı sağlamaktır. Bundan sonraki gayretlerimiz de bu yönde olacaktır.”

“GİRİŞİMCİLİĞE BÜYÜK KATKI VERDİK”

Başkan Hacısalihoğlu, kalıcı istihdamı artırmak için yeni işyerleri açılmasını da önemsediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TTSO olarak verdiğimiz girişimcilik eğitimleriyle, mezun olanların iş kurarak kalıcı istihdama yardımcı olmalarını sağlamayı hedefledik. 2016 yılında odamız tarafından girişimcilik alanında 287 sınıf açıldı ve eğitimlere 7 bin 776 kişinin katılımı sağlandı. 142 iş planı başvurusundan 130 iş planı destek almaya hak kazandı. Toplam 1 milyon 858 bin 621 lira destek verildi.”

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Kalıcı istihdamın sağlanması adına kendi üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

“Ama zaman içinde görüyoruz ki bazı kurumların bu sorumluluğu üzerine almadığı aşikar. Bazı kurumların işgücüne dönük destek programları olduğu gibi özellikle işyerlerinin açılmasıyla ilgili verilecek olan devlet desteklerinde de istenilen gayreti görmediğimiz ortada. Kurumlara buradan sesleniyorum. Herkes üzerine düşeni yapsın. Bu istihdam seferberliği, ülkemizin seferberliğidir. Sadece işadamlarının gayretiyle olacak bir şey değil. Devlet desteklerinin de işadamlarına dönük kolaylık sağlaması çok önemlidir. Herkes üzerine düşen görevi yapsın. Yapmadığı takdirde de birileri bunun hesabını sorar. Bu gayret hepimizin gayretidir. Ülke olarak ayağa kalktık. Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği başlattı. Üzerimize düşen görevi aldık, yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Sadece bir yıl değil ömür boyu istihdam seferberliğini sürdüreceğiz. Trabzon’un üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ise, kurum olarak amaçlarının eğitim işbirlikleriyle kamu ve özel sektörün dayanışmasını artırmak olduğunu vurgulayarak, “Devletin ürettiği imkânları özel sektöre sunmak amacıyla çalışıyoruz. İstihdamın niteliğini artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek çok önemli. TTSO ile yaptığımız eğitim işbirliği umarız bu amaca hizmet eder ve faydalı olur. Trabzon ve çalışma hayatı için faydalı bir protokol olacağını umuyorum” dedi.

EREN: PROTOKOLÜ İMZALAYAN 3. ODAYIZ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren de, “Türkiye’nin her yerinde aynı sorunlarla karşılaşıyorsunuz. İşsizlik var ancak işveren kesimi de işi yaptıracak nitelikli eleman bulamadığından şikâyet ediyor. Bu noktadaki sıkıntıyı tespit edip yaptığınız çalışmalar nedeniyle sizleri kutluyoruz. Oda olarak sizlere her zaman yardımcı olacağız. Türkiye’de bu protokolü imzalayan üçüncü oda olmaktan da mutluyuz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YILDIRIMHAN: GAZİANTEP 20 BİN, TRABZON 25 BİN İSTİHDAM TAAHHÜDÜNDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ise, TTSO’nun bakanlığın çok önemli partnerlerinden biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Çalışma Bakanlığı çalışma hayatını iş dünyasıyla karşılıklı istişare içinde bulunarak düzenliyor, diğer taraftan da iş dünyasıyla iş arayanlar arasında köprü vazifesi görüyor. Sayın başkanımızın belirttiği gibi istihdam seferberliğiyle ilgili Trabzon olarak ağır bir yükümüz var. Şunu belirtmeliyim ki; Gaziantep 20 bin istihdam taahhüdünde bulundu, Trabzon ise 25 bin. Tabi bu ağır bir yük. Bunu başkanımızın ifade ettiği gibi sadece bir kurumun üzerine alıp yürütmesi mümkün değil. Kamu, sivil toplum örgütlerinin bu alana katkı vermesi gerekiyor. Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlayan bu hareketin oturup nihai bir muhasebesi ortaya koyulacaktır. Her kurum kendi üzerine düşeni yapma gayretini gösteriyor. Bugün imzalanan protokolün de yetişmiş kalıcı istihdama büyük katkı vereceğini umuyorum.”

Konuşmaların ardından protokole bakanlık adına Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak, TTSO adına ise Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Başkan M. Suat Hacısalihoğlu imza attı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.