DOLAR 34,4795
EURO 36,5582
ALTIN 2917,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

REKTUM KANSERİNDE AMELİYATSIZ TEDAVİ MÜMKÜN MÜ

tha – Liv Hospital ve dünyaca ünlü kanser merkezi Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) V. sempozyumunu, kanserle ilgili yeni bir tedavi protokolü olabilecek ve çığır açacak bir tedavi şeklinin ele alınacağı “Rektum Kanserinde Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü?” bilimsel toplantısı, Türk Kolon ve Rektum Cerrahi derneği işbirliğinde düzenlendi.

Hem onkolojik sonuçlar iyi hem de yaşam kalitesi

Sempozyum halka yönelik ve hekimlere yönelik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. 23 Şubat’ta yapılan halka yönelik sempozyumda Liv Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu ve Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nden Prof. Dr. Philip Paty’nin yönetiminde, rektum kanseri ile ilgili merak edilenleri tartıştı, sempozyuma katılan hastalar kendi hikayelerini paylaştı. Hekimlere yönelik bölüm ise sadece toplantı salonundan değil, webcast konsepti ve akıllı telefon teknolojisiyle dünyanın her yerinden canlı olarak izlenebildi. Rektum kanserinde ameliyatsız tedavinin hastalar için hem çok iyi onkolojiik sonuçlar verebileceğini, hem de yaşam kalitesini arttıracağını söyleyen Prof. Dr. Oktar Asoğlu “Rektum kanserini ameliyatsız olarak takip edebilme düşüncesini ortaya atan, konuya spesikfikleşmiş özellikli merkezler, aynı ortak dile sahip cerrah, radyolog, nükleer tıp uzmanı, medikal onkolog, radyoterapi uzmanı ve iyi bir MR, PET, endoskopi alt yapısı bulunan merkezler oldu. Ve dünyada şu anda 2200 civarında vaka bu şekilde tedavi ediliyor” dedi.

Hastalar tedavi süreçlerini anlattı

24 – 25 Şubat tarihlerinde İTÜ Maslak Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan bilimsel toplantıda yurtiçi ve yurtdışından gelen hekimler “Rektum Kanserinde Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü?” sorusunu enine boyuna tartıştılar. Sempozyumda özellikle rektum kanserindeki tedavi yöntemlerinde hangi vakalarda nasıl karar verilebileceği tüm süreçleri ile multidisipliner olarak masaya yatırıldı. Mevcut kanıtların yanı sıra çok sayıda gerçek olgular üzerinden tartışmalar yapıldı, bilimsel farkındalık artırıldı.

Bilimsel sempozyumu dünyadan izlenebildi

Ülkemizde ve dünyada 3. sıklıkta görülen rektum kanserinin tedavisinde özellikle kalıcı kolostomi, işeme ve cinsel fonksiyon bozuklukları, dışkılama sorunları sık olarak görülebiliyor. Dünyada sayılı merkezler tarafından eşit onkolojik sonuçları sağlayabilecek ameliyatsız tedavi protokolleri araştırılıyor. Günümüzde konuya özelleşmiş kolorektal (kolorektal cerrah, karın radyoloğu, gastrointestinal onkolog ve nükleer tıp uzmanı) çalışma ekiplerinin sonuçları çok ümit vericidir. Bu ilgi çekici konunun işlendiği sempozyum Türkiye’den ve dünyanın birçok yerinden gelen katılımcıların eşliğinde ayrıca webcast konseptiyle dünyanın tüm ülkelerinden internet üzerinden canlı olarak izlenebildi. Liv Hospital Kolorektal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu’nun ev sahipliği yaptığı sempozyumda dünyaca ünlü kanser merkezi MSKCC’den Kolorektal Cerrah Prof. Dr. Philip Paty, İngiltere’den Radyasyon Onkoloğu Prof. Dr. Rob Glynne-Jones, Hollanda’dan Karın Radyoloğu Prof. Dr. Regina Beetz-Tan ve Kolorektal cerrah Prof. Dr. Gerard Beetz’in yanı sıra ülkemizin çok saygın bilim insanları da konuşmacı olarak katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.