DOLAR 34,4841
EURO 36,4287
ALTIN 2959,266
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Prematüre Bebeklerde, KTÜ Farabi Hastanesi’nde Bölgesel Anestezi ile Ameliyat Mümkün

tha – Günümüzde tıbbın ilerlemesiyle birlikte doğum haftalarına göre erken doğan bebekler, tıbbi destek, takip ve tedavi ile yaşatılabilmektedir.

Pek çok problem nedeniyle ameliyat gereken prematüre ve yenidoğanlar için anestezi büyük önem taşımaktadır.

Geleneksel Genel Anestezi, Bu Grup Hastalar İçin Riskli Olabilir

Geleneksel genel anestezi, bu grup hastaların bazılarında ek hastalıklar, organ ve sistemlerin tam gelişmemesi gibi nedenlerle riskli olabilmekte ve işlemin, bu konuda uzmanlaşmış kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir.

Genel Anestezi Alamayacak Ek Sorunları Olan Hastalar İçin Alternatif Anestezi Teknikleri Tercih Edilebilir

Genel anestezi alamayacak ve ek sorunları da olan bu hastalar için alternatif anestezi teknikleri, özellikle ürolojik problemler, kasık fıtığı gibi nedenlerle ameliyat olacak bebeklerde tercih edilebilir.

Özel tecrübe ve eğitim sayesinde, bu bebekler kaudal ve spinal anestezi gibi bölgesel anestezi ile genel anestezi almadan uyanık ameliyat edilebilmektedir. Hastanın durumuna göre spinal veya kaudal anestezi tercih edilebilir. Bu konuda uluslararası makaleleri olan ve yıllardır Pediatrik Anestezi konusu üzerine çalışan KTÜ Farabi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Şükran GEZE SAATÇI, prematüre ve yeni doğan bebekler için genel anesteziye alternatif olan bölgesel anestezi ile de güvenli anestezinin mümkün olduğunu belirtti.

Çocuk Hastalar İçin Ameliyat Öncesi, Ameliyat Süreci ve Ameliyat Sonrası Titizlik ve Tecrübe Gerekmektedir

Prof. Dr. Şükran GEZE SAATÇI “Kasık fıtığı, ürolojik problemler çocuk hastalar için ameliyat öncesi, ameliyat süreci ve ameliyat sonrası titizlik ve tecrübe gerekmektedir. Özellikle farklı anestezi yöntemleri, bu sürecin rahat ve konforlu geçmesine olanak vermektedir. Genel anestezi alması riskli prematüre ve yenidoğan bebekler, KTÜ Farabi Hastanesi’nde uygulanan kaudal ve spinal anestezi gibi bölgesel anestezi yöntemleri ile güvenle opere edilebilmektedir. Bu yöntemlerle hastalarımız, ameliyat sırasında uyanık kalabilmekte ve aynı zamanda ağrı hissetmemektedir. Uygun vakalarda yapmış olduğumuz bu yöntemler sayesinde, çocuk hastalarımız ayrıca genel anestezinin istenmeyen etkilerinden korunmuş olmaktadır.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.