DOLAR 33,936
EURO 37,6263
ALTIN 2800,742
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yusuf Halaçoğlu BASIN AÇIKLAMASI

tha – KİM DEMİŞ SABIR VE HOŞGÖRÜ APTALLIKTIR?

Trabzon/Sumela Turizm alanında 23 Ağustos 2024 günü yapılması planlanan ayin gösterisi, inanç turizmi ve dinler arası hoşgörü sınırlarını aşan, vatandaşlarımızın iyi niyetini suistimal eden bir anlayışın ürünüdür. İnsanımızın kafasını karıştıran, Patrik öncülüğünde yapılmasına izin verilmiş bu gösteriden, başta yöre halkı olmak üzere herkes kaygılı ve rahatsızdır. Bir avutmaca olarak, 23 Ağustos 2024 gününe ertelenerek yapılacak ayin gösterisine verilen izin, derhal iptal edilmelidir.

Yüzyıllara rağmen Sumela’yı ve birçok tarihi yapıyı hala yaşatan ve dimdik ayakta tutan, büyük fedakarlıklarla restore edip koruyan ecdadımızın, devletimizin, insanımızın tarihe, insana, ibadet yerlerine, inançlara saygısı, hoşgörüsü sınırsızdır. Ancak bu güzel hasletlerimizin kötüye kullanılmasına da sessiz kalamayız.

Sözde Ekümeniklik taslayan Patrik öncülüğünde yapılması planlanan ayin gösterisi, iyiniyet içermeyen ve gerçekte dinsel bir faaliyet olmayıp inancı siyasete malzeme yapan, ibadetin ötesinde, amacı karanlık ve tartışmalı bir faaliyettir. Muhtemelen, Patrik efendinin, kirli Pontus alıştırmalarından ve Yunanlıların gövde gösteri yapacağı bir faaliyetten ibarettir. Yunan çıkarları doğrultusunda, bölücü ve kafa karıştırıcı bir oyunun başrolüne soyunan ve bu rolü defalarca oynamaya cüret eden, devlet ve hukuk tanımaz, Lozan gibi tarafı olduğumuz uluslararası anlaşmalara uymayan Patrik’e haddi bildirilip onu ikametgahı Eyüp/Fatih İlçesi haddine çekip oturtmak yetkililerin sorumluluğu ve görevidir. Devlet yetkilileri, bizi biz yapan değerlerden ve vazgeçilmez haklarımızdan yana olup adına hükmettikleri büyük milletimizin hesabına hareket etmelidir.

Milletimiz ve Devletimiz, Türk ve Türkiye düşmanlarının amacı doğrultusunda hareket edenlere dur demelidir. Bu ve buna benzer törenlere asla izin ve fırsat vermemeli, insanımızın inanç ve tarihe olan saygı ve sorumluluk töresinden beslenen sabrı sınanmamalıdır.

EZBERLETİLMİŞ DOĞRULARLA KILIFLI YANLIŞLARI VE ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİĞİ DAYATAN BUGÜNKÜ BAŞAT SİYASET, İNSANIMIZA, MEVCUTLA YETİNMEYİ, ÇARESİZLİĞİ VE MEVCUDA BİATI DAYATMAKTADIR. Bu anlayışın bir uzantısı olan, inanç turizmi ve dinler arası hoşgörüyü suistimal eden, insanımızın kafasını kirleten Patrik öncülüğünde yapılmasına izin verilmiş bu gösteriden, başta yöre halkı olmak üzere herkes kaygılı ve rahatsızdır.

23 Ağustos 2024 günü gerçekleşmesine izin verilen bu faaliyet, inanç turizmi ya da dinler arası hoşgörü kapsamında değerlendirilemeyeceğinden ve bu faaliyete başta yöre halkı ve vatandaşlarımız rıza göstermediğinden, en önemlisi de bu teşebbüs, atalarımıza ve milletimize saygısızlık, egemenliğimize müdahale niteliğinde olduğundan, hoşgörü de bir yere kadar diyor ve KUTLU PARTİ olarak bu faaliyetin iptalini bekliyoruz. Bundan böyle de her türlü planlanmış art niyetli dini gösteriye asla izin verilmemesini istiyoruz. Zira, inançların, mabetlerin siyasete malzeme edilmesine, KUTLU PARTİ tavizsiz olarak karşı olup bu yönde gür sesli itirazcı ve takipçi olacaktır.

VATANSEVERLER SABIRLIDIR, HOŞGÖRÜLÜDÜR;  AMA YANLIŞA BİAT ETMEZ, İTİRAZ EDER

Kutlu Parti Genel Başkanı
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.