tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyesi inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların ulusal ve uluslararası rekabet güçlerini geliştirecek kümelenme projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
HACISALİHOĞLU: ÖNÜMÜZDE İKİ GÜZEL ÖRNEK VAR
Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak iki sektörde yaptıkları çalışmanın sonuçlarının yeni projelere örnek olabileceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Şehrimizde daha önce turizm konusunda bir kümelenme projesi yürütmüştük. Turizmin şehirde ne hale geldiğini hepiniz canlı olarak görüyorsunuz. Bu tür projelerin yürütülmesi ve sizlerin de bu çalışmaların içinde olması somut olarak neler kazanılabileceğini gösteriyor. Yürüttüğümüz diğer proje de balıkçılık sektöründeydi. Somon balığının üretimiyle ilgili yürüttüğümüz bu proje kapsamında katılımcı firmalarımız Norveç’ten Japonya’ya kadar çeşitli ülkelerde çalışmalar yaptılar. Bugün somon balığı üretimiyle ilgili gelişmeleri hepiniz yakından görüyorsunuz. Denizde, karada ne kadar tesislerin kurulduğunu, işleme tesislerini hepiniz biliyorsunuz. Üretilen tüm ürünler ihraç ediliyor. Bu projeler bu kadar önemli. Firmaların geleceğinin planlanması adına inşaat sektörüyle ilgili bu proje içinde kesinlikle olmalarında fayda var. Bu projeler firmaların geleceğini şekillendirecek, ulusal ve uluslararası rekabetçilikte önlerini açacak çalışmalardır. Umarız sizin için kalıcı, sürdürülebilir bir çalışma ortamı şimdiden hazırlanmış olur. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ FİRMALARI KATILACAK
Toplantıda daha sonra Trabzon için önemli sektörlerden biri olan İnşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki firmaların uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla uygulanacak olan İnşaat ve Yapı Malzemeleri Kümelenme projesinin tanıtımı yapıldı. Firmalara, proje hazırlık süreci ve projeden firmalara sağlanacak olan destekler hakkında bilgi verildi.
2022 – 2025 yılları arasında yürütülmesi öngörülen UR-GE Projesi çerçevesince, yararlanıcı şirketlerin katılım sağlayacakları eğitim, danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyeti faaliyetlerinin 36 ay süre ile yüzde 75 oranında destek kapsamına alınacağı belirtildi.