tha – Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatının yüzde 25’i tamamlandı. Yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bir yılda tamamlanması planlanan merkezin inşaatının hızla ilerlediğini söyledi.
İNOVASYON MERKEZİ İNŞAATINDA İNCELEME
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Bektaş, Nevzat Özer ve Proje yürütücüsü Cengizhan Sungurlu ile Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Merkezin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklendiğini ve finanse edildiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, “TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na bölgemize ve ülkemize yaptığı bu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu merkez Trabzon’un ekonomik kalkınmasına ve rekabet edebilirliğine katkıda bulunacaktır. Bir taraftan da Trabzon’da mevcut veya gelişmekte olan kamu ve özel girişimlerin, girişimcilerin ve üniversitelerin Ar-Ge ve İnovasyon potansiyelini artırmaya ve geliştirmeye katkı yapacaktır” dedi.
BİR YILDA TAMAMLANACAK
Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, çalışmaların süratle devam ettiğini ifade ederek, “7 milyon 890 bin TL bedelle ihale edilen inşaat bir yıl içinde tamamlanacak. Merkezimiz, Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde TTSO’ya tahsis edilen 11 bin 30 metrekare açık alan üzerinde, 7 bin 379 metrekare kapalı alanı kapsıyor” şeklinde konuştu.
Merkezde eğitim birimleri, kuluçka merkezi ve Ar-Ge laboratuvarları, Katmanlı Üretim Teknolojileri, 3 Boyutlu Tarama Teknolojileri, Toz Metodolojisi, ARGE Birimleri, Biyoteknoloji Laboratuvarları, yönetim ve idari birimler olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Merkezin en önemli katkılarından biri de ilaç endüstrisine olacak. Ar-Ge Laboratuvar ve ofislerinin bir kısmı merkezin misyon ve vizyonuna uygun başarılı projeleri bulunan girişimcilere tahsis edilerek merkezin aynı zamanda bir kuluçka merkezi olması hedeflenmektedir. Bu sayede merkezin yaptığı çalışmalar ile sürdürülebilirliğini sağlayacak mekanizmanın da tesis edilmesine katkıda bulunacaktır. Ayrıca merkez Ar-Ge ye yatkın girişimcilerin bu alanda çalışmalarına olanak sağlayarak yeni fikirlerin ortaya çıkması ile sürdürülebilir toplumsal fayda yaratacaktır. Biyoteknoloji alanında; İlaç Biyoteknolojisi araştırma ünitelerini içeren ve biyoteknolojik ilaç sanayisine yönelik Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği bir yapı oluşturulacaktır. İlaç biyoteknolojisi araştırma ünitesi sayesinde doğal zenginlik kaynağı ilaç hammaddesi olan bitkilerimizden ilaç etken maddelerinin elde edilmesi konusunda araştırmalar yürütülecektir.”