DOLAR 34,5314
EURO 36,1767
ALTIN 2978,537
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hacısalihoğlu: Gelişen sektörlerde yapacak iş çok fazla

Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD) iftar yemeğinde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Trabzon’da gelişen sektörlere bağlı olarak yapacak iş çok fazla. Şehrimizde turizm ön plana çıktı ama özellikle yüksek teknolojik ürünler konusunda proje hazırlamanızı arzu ediyorum. Bu konuda Teknokent’te yapımına başlayacağımız Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin işadamlarımızın önünü açacağına inanıyorum” dedi.

TSGİAD 6. geleneksel iftar yemeğine TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, işadamları ve dernek üyeleriyle aileleri katıldı.

İftar yemeğinin ardından TSGİAD’ın projeleriyle ilgili film gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, dernek üyelerine plaketlerini takdim etti.

HACISALİHOĞLU: ÇALIŞMALARI TEBRİK EDİYORUM

TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun’un günün anısına el sanatı telkâri hediye ettiği TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, derneğin 125 üyesinin aynı zamanda kendi üyeleri de olduğunun altını çizerek, “Birlik ve beraberlik içindeyiz” dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapılan çalışmaları gördük. Tebrik ediyorum. Proje ofisiyle çalıştıkları fikirlerin projeye dönüşmesi gerçekten mükemmel. Umarız bu projeler bundan sonra da devam eder. Belli ki dernek üzerinde şehir sorumluluğu aşırı derecede var. En önemli tarafı da fikirlerin bir taraftan ticari hale de dönüşmesidir.”

“GELİŞEN SEKTÖRLERDE YAPACAK İŞ VAR”

Hacısalihoğlu, “Şehrimizde gelişen sektörlere bağlı olarak yapacak iş çok fazla. Bir kişinin gayretiyle bir işin olmadığı, sermayenin az olduğu dönemlerde ortaklıkların ön planda olması doğaldır. Atılan adımların bu doğrultuda olduğunu da memnuniyetle görüyorum” diyerek şunları söyledi:

“Şehrimizde turizm sektörü ön plana çıktı ama özellikle yüksek teknolojik üretim konularına dikkat çekmek istiyorum. Bu konuda biraz daha proje hazırlamanızı arzu ediyorum. Odamız tarafından kurulan ve Teknokent’te 4 yıldır devam eden İnovasyon merkezi var. Eğitimle başladı ve devam ediyor. Prototip üretimler de yapılabiliyor. Güdümlü projeyle teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda altyapının hazırlanması, makine ve teçhizatın alınması konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. Buradaki amaç proje geliştirildiği takdirde bunu üretecek makine ekipmanın el altında olmasıdır. Yeni firmaların kuluçka merkezi tarzında burada türemesidir.”

“YABANCILARIN BİTKİLERİMİZİ DEĞERLENDİRMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Teknokent’te önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’yle ilgili de TSGİAD üyelerine bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biyoteknoloji merkezini önemli görüyoruz. Bölgemizde yaklaşık 3 bin 500 çeşit olan flora faunanın değerlendirilmesi, katma değeri yüksek hale getirilmesini amaçlıyoruz. Bölgemizdeki bu işle uğraşan firmalarımız 50-60 yıllık kuruluşlar olmasına rağmen bitkilerin hala soğan veya yaprağını satıyoruz. Dolayısıyla katma değer yaratamıyoruz. Her zaman şikayet ettiğimiz, yabancıların, Almanların. İsraillilerin gelip bitkilerimizi toplayıp değerlendirmesinin önüne geçme projesidir bu. Bu ürünleri işleyecek olan makine ve teçhizatı da binaya koyacağız. İnovasyon merkezinde de sanayiye dönük projelerin hayata geçmesi konusunda yeni firmaların kurulması için çalışacağız. Amacımız bu merkezde 100 firmaya ulaşmak ve yüksek teknolojik ürünleri üreten bir şehir haline gelmek. Bölge üniversitelerimizdeki mühendislerimizin burada çalışmaları suretiyle kendi işlerini kurmanın önünü açmayı istiyoruz. Sonraki aşama ise İleri teknoloji Üniversitesi’nin, lisansüstü ve doktora seviyesinde bir enstitüyle kurulmasını sağlamak. Bakanlığımız sürekli strateji geliştirerek yüksek katma değerli ürünlere dönme konusunu gündeme getiriyor ama çok fazla adımlar atılamıyor. İşadamlarımız özel gayretlerle makinelerini yeniliyorlar ve bu apayrı bir yük getiriyor. Yüksek katma değerli ürünlere dönmek suretiyle sanayicilerimizin de önünü açmak istiyoruz.”

“AMACIMIZ YIL BOYU TURİZM”

Trabzon’da turizm sektörünün de çok önemli konuma geldiğini, fiziki altyapıların oldukça tamamlandığını belirten Hacısalihoğlu, “Amacımız turizmi 3 veya 4 aya değil, yıl boyuna yaymak. Kış, kongre, doğa ve kurvaziyer turizmini geliştirerek ileri seviyeye götürmek. Tüm alanlarını canlandırmak suretiyle turizmi bölgemizin geleceğine dönük bir lokomotif haline getirmek istiyoruz. Bu işi yapacak olan özel sektördür. Bu konuya ayrıca dikkatinizi çekmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.