DOLAR 33,936
EURO 37,6263
ALTIN 2800,742
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gündem ve Futbol

Trabzon’da hemen hergün farklılık arzeden birçok konu ortaya atılıyor.
Siyasetin kendi içindeki heyecanı ilin genelinde isabetsiz hususiyet oluşturduğundan, geçmişteki özellimiz geri Itilmektedir.
Bütün bunlara özet olan, bazan da hepsinin önüne geçen spor,her daim bu özelliği farklılaştırmaktadır.
Evet, Trabzon’u vücut itibariyle saran ve her platformda kendini gösteren, ülkenin de zamanla ölçüsünde ışık olan sporun futbol dalı, daima bu güzelliği yaşatmaktadır.
Kuruluş tarihi 1967 olarak tescili yapılmış olsa dahi Trabzonspor’un, Trabzon’da futbolun başlangıcı 1860 yılıdır ve Trabzonspor’un kuruluş tarihi olmalıdır. Yüzüncü yılını resmi olarak kutlayan idmanocağı, ardından martıspor,necmiati ve Erdoğduspor, Trabzon gücü,bu büyük camianın işaret fişekleridir.
Diğer taraftan,kavak meydanı (kabak meydan) ,bu yörede bulunan ve yüz yılı geçen, 1880 yılında kurulanTrabzon lisesi, geçmişin izleri ile, aynı ölçüde Trabzon’da futbolun yüz yılı çoktan aştığını belirtmekte fayda var.
Sporun her dalında oluşum dahilinde olan Trabzon’da,futbol dahil onbeş civarında spor dalı olduğunu belirtirsek,hepsinin mutlaka önünde ve arkasında futbol,sporun önemli dalı olarak Trabzon’da ölçü içersindedir.
Her daim, hususiyeti ile birlik içersinde olan bu il, birçok ilkleri de beraberinde getirdiği gibi, ülkenin öz değerlerini de savunmada özel ve özet konumundadır.
Trabzon’da futbol’un, yapılan detaylı araştırma ile, Cumhuriyet öncesi Osmanlı idari ve yönetimi dahilinde, futbola yatkın bir konumda (erdoğdu) tekfurcayır, (babak meydanı) kavak meydanı ağırlıklı olarak kayıtlarda mevcuttur.
Hemen herkesin acık bir tesbitinde olan Trabzon’da futbol, çok sayıdaki amatör futbol kulüpleri ilede ilin vazgeçilmezleri arasındadır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.