DOLAR 34,0722
EURO 37,9093
ALTIN 2796,432
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Abdil Celil Öz’ün Organiza Sanayi Bölgeleri Ziyaretleri

Organize Sanayi Bölgelerimizi; Daha Fazla Üreten, İstihdam Sağlayan, İhracata Katkı Vererek Bölgenin Kalkınmasına Hız Katacak Şekilde Hep Birlikte Geliştireceğiz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sırayla Akçaabat, Beşikdüzü ve Vakfıkebir İlçelerini Ziyaret Ederek Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Heyeti Toplantısı Yaptı

İlk olarak Akçaabat Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Öz, burada OSB Müteşebbis Heyeti üyeleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıya Vali yardımcısı Murat Dikbaş, İlçe Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Şinik OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı.

Şinik Organize Sanayi Bölgesinin son durumunun değerlendirildiği toplantıya ilişkin bir açıklama yapan Vali Öz, “Akçaabat, Trabzon’un Ortahisar’dan sonra en büyük ilçesidir. Üretkenliği, kültürü, turizm potansiyeli ile marka değeri olan önemli bir ilçedir. Son yıllarda gelişen turizmden önemli paylar almaktadır.

Akçaabat’ta eğitim, sağlık ve diğer kamu yatırımlarının yanında yerel yatırımlarla birlikte önemli hizmetler yürütülüyor. Üretim ve istihdamı arttırmak için de Şinik Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçti. Arsa tahsisleri yapıldı. 31 parsel tahsisi gerçekleştirilirken bunların 8 adetinde inşaat çalışmaları sürüyor. Bir tanesinde de üretime başlanmıştır. Diğer firmalarımız da proje ve inşaat hazırlığı sürecini yürütmektedirler. Firmalarımızın yatırımlarını bir an önce gerçekleştirmeleri için gerekli denetim ve takibi yapacağız.

Şinik bölgesi üretken insanların olduğu bir bölgedir. Dolayısıyla işgücü açısından da önemli potansiyele sahip olan bölgeden organize sanayi bölgesi de istifade edecektir. Güzel bir altyapı oluştu. Hedefimiz yatırım alanını artırmaktır. Yolla ilgili çalışmalar da büyük oranda tamamlandı. Önümüzdeki süreçte asfalt ve diğer çalışmaları da yapıp burayı güzel bir sanayi bölgesi yapacağız.

Şinik OSB’nin; üreten, bölgeye istihdam sağlayan, ihracata katkı veren bir sanayi bölgesi olarak yürütülmesini hep birlikte sağlayacağız. Müteşebbis üyelerimize ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Öz, toplantının ardından Hükümet Konağına ait birimleri gezerek incelemelerde bulundu. Tapu Sicil Müdürlüğü yeni binasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Her Geçen Gün Altyapısını Geliştirirken, Bünyesindeki Firmalar Da Üretim, İstihdam Ve Ticaret Kapasitelerini Arttırmaktadır

Daha sonra Beşikdüzü ilçesine hareket eden Vali Öz, Beşikdüzü OSB’de müteşebbislerle toplantı yaptı. Toplantı öncesinde Beşikdüzü OSB’de faaliyet gösteren firmaları gezen Vali Öz, çalışanlarla sohbette etti.

Beraberindeki ilçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ve müteşebbis üyeleriyle bir toplantı yapan Vali Öz, “Beşikdüzü ilçemiz özellikle son yıllarda güzel yatırımlar alıyor. Eğitimde, Emniyet ve Adalet Bakanlığı nezdinde yatırımlar var. Belediyemizin de altyapı ve turizmi geliştirme konusunda önemli ve güzel çalışmaları var. Beşikdağı ve teleferikle ilgili çalışmaların yanında yayla turizmiyle ilgili de girişimler yürütülüyor. Altyapısıyla güçlü bir ilçe bölgesine de güç verir. Bu yüzden buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, her geçen gün altyapısını geliştirirken, bünyesindeki firmalar da üretim, istihdam ve ticaret kapasitelerini arttırmaktadır. Parsellerin dağıtımı tamamlandı. Boş yer kalmadı. Mevcut parsellerin daha nitelikli yatırımlarla kullanılması, istihdam, üretim ve ihracat kapasitesinin artmasıyla ilgili çalışmalar var. Bugün bu toplantımızda ikinci etap yatırımlarında gelinen noktayı, yatırımcılarımızın durumunu ele alacağız. Burada yatırım ve istihdam sağlayan bütün müteşebbislerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi De Önümüzdeki Süreçte Bölgenin Çekim Merkezlerinden Birisi Olacaktır

Vakfıkebir Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Öz, burada Kaymakam Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve beraberindekilerle OSB ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Vali Öz, “Trabzon genelinde olduğu gibi Büyükliman bölgesinde de kamu yatırımları anlamında önemli yatırım ve hizmetler  var. Sağlık ve eğitim alınında ciddi yatırımlar yapılıyor.  İçme suyu ve atık su konusunda da önemli çalışmalar var. Belediyelerimiz de kendi alanlarında önemli çalışmalar, projeler yürütüyorlar.

Organize Sanayi Bölgelerimiz istihdam ve üretim açısından var olan bir kültürü daha da geliştirmek ve kapasiteli hale getirmek için yürütülen çalışmalardır. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi de önümüzdeki süreçte bölgenin çekim merkezlerinden birisi olacaktır. Kamulaştırmayla ilgili süreç geçen yıl tamamlanmıştı. Bedelleri ödendi. Yönetim kurullarımız ve müteşebbislerimizle çalışmalarımız devam ediyor. Projeyle ilgili bir süreç var. Zemin etüdünden, parselasyon taksimine kadar birçok alanda çalışma var. Vakfıkebir OSB yatırım programında yer almaktadır. Bu durum çalışmalarımızı hızlandırıyor. Altyapı çalışmalarına en kısa zamanda başlayıp, burayı da bölgenin ekonomisine, istihdamına katkı veren bir yapı haline hep birlikte getireceğiz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.