DOLAR 33,91
EURO 37,6098
ALTIN 2815,216
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Sumela’da ayinin ertelenmesi konusunda YYDD’nin açıklamasıdır

Sumela’da yapılması planlanan Ortodoks ayinin 23 Ağustos’a ertelenmesi konusunda “Yeni Yüzyıl Düşünce Derneği”nin açıklamasıdır

tha – Bilindiği gibi Sumela’da Patrik Bartholomeos öncülüğünde 15 Ağustosta yapılması planlanan Ortodoks ayin 23 Ağustos tarihine ertelenmiştir. Bu erteleme toplumsal protestonun önemini ve sivil toplum örgütlerinin gücünü göstermektedir. Bu olumlu bir gelişmedir fakat yeterli değildir. Bu Ortodoks Hristiyan maskesi altında yapılması planlanan Pontus faaliyeti tamamen yasaklanmalıdır. Halen Trabzon coğrafyasında Abdullah Öcalan’ın yakın yoldaşı Savvas Kalenderidis gibi Yunan gizli servisi EYP’nin elemanlarının Pontus idealleri uğruna yoğun olarak çalıştıkları konuya ilgi duyan her kes tarafından bilinmektedir. Türkiye’nin aleyhine her alanda canla başla çalışan bu ajan ve yoldaşlarının Trabzon’da Rumca bilen Karadenizli insanlarımızdan geniş bir çevre oluşturduğu, bu vatandaşlarımızdan bazılarına Yunanistan ile kültürel bağları geliştirmek adı altında çanak anten, kaset ve kitap gibi hediyeler vermekte olduğu ve bazılarını da eğitim veya çalışma gerekçesiyle Yunanistan’a gönderdiği tespit edilmiştir. Ayrıca Yunan gizli servisi bu ajanlar aracılığıyla ve Pontus dernekleri eliyle ideallerine hizmet edecek kitap, dergi, film ve folklorik etkinliklerle ilgili bilgi, belge, fotoğraf, kıyafet ve takı malzemesi temin ederek Pontusçuluk ideallerine kültürel ve sosyal alt yapı çalışması yapmaktadır. Yakın bir zamanda  kafası yalan ve uydurma bilgilerle karıştırılmış ve kökenleri konusunda kuşkuya düşen insanlarımızı görmek istemiyorsak Yunan gizli servisi ve ajanlarının Pontusçu faaliyetlerine karşı çok uyanık olmalıyız.  Yunan gizli servisi ve Kalendiridis gibi ajanların faaliyetleri içinde Bartholomeos ve ekibinin olmadığını düşünmek ileri derecede saflık gerektirir ve açık söylemek gerekirse bence bu kadar saf olmak suç sayılmalıdır.

İyi niyetli olduğunu gördüğümüz bölge insanlarımızın bir kısmı maalesef din kisvesine bürünmüş bu Pontusçu güruhu misafir olarak görmekte ve o şekilde muamele etmektedir. İnsanımızın misafire karşı hoş görüsü, toleransı ve yardımseverliği bütün dünyaca bilinmektedir. Fakat gelen bu topluluk misafirlik amacıyla gelmemektedir. Bu Pontusçular Türk milletini bu topraklardan atarak ev sahibi olmak amacıyla gelmektedir. Dikkatli olmalı ve gelen bu pontusçu topluluğun amaçlarını çok iyi bilmeliyiz. Bir şeyi daha iyi bilmeliyiz. Bu Pontusçu topluluğun en çok ihtiyaç duyduğu olgu bu topraklara aidiyet hissini kabul ettirebilmektir. Bir kısım insanımızın Bartholomeos’a Trabzonspor forması ve diğer yerel otantik hediyeler verip bizdenmiş gibi imaj oluşturması onların en çok istedikleri ve ihtiyaç duydukları psikolojik olgulardır. Bu hataya düşmemeli ve düşenleri uyarmalıyız. Bu hataları yaptıkça bu Pontusçular maalesef kemençemize, horonumuza ve hatta bazı yemeklerimize ortak olmakta ve hatta onlara Pontus’u hatırlatacak isimler vererek sahiplenmeye çalışmaktadırlar.

Sonuç olarak bu Pontusçu topluluğun  23 Ağustos’a ertelenen Sümela’da yapılacak ayini tamamen iptal edilmelidir. Bu ayinin iptal edilmesi atalarımızın, reelpolitiğin ve bu toprakları emanetleri olarak taşıdığımız ve zamanı gelince  onlara devredeceğimiz gelecek nesillerimizin emridir.

                                                                                                              Dr. Hasan Akyüz
Yeni Yüzyıl Düşünce Derneği Başkanı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.