DOLAR 34,4767
EURO 36,5297
ALTIN 2926,473
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Avusturya ile biyoteknoloji alanında işbirliği başlatıldı

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO), yapımını tamamlama aşamasına geldiği Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde yapılması planlanan çalışmaların ilk adımları atılmaya başlandı. Avusturya’dan gelen bilim insanlarıyla özellikle yöredeki bitkileri kullanılarak yapılması düşünülen biyoteknolojik çalışmalar hakkında toplantılar gerçekleştirildi.

Avusturya İlaç Araştırma Enstitüsü (ADSI) Başkanı Prof. Dr. Günther Bonn, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Senli, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ve Dr. Ozan Fidan, Trabzon’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantılar gerçekleştiren heyet ayrıca yapımı tamamlanma aşamasına gelen Trabzon Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin önümüzdeki günlerde hizmete girecek hale getirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Bölgemizin bugüne kadar değerlendirilmeyen bitki örtüsünü özellikle ilaç ve kozmetik sanayinde değerlendirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda dünyanın en önde gelen kurumlarından olan Avusturya İlaç Araştırmaları Enstitüsü ile işbirliği gerçekleştirdik. Bu işbirliği ve beraber yürüttüğümüz çalışmalar, gelecekte Biyoteknoloji Merkezimizde yapacağımız çalışmaların da ilk adımlarını oluşturuyor. Bölgemizde halkımız tarafından yararı bilinen birçok bitkinin bilimsel açıdan değerlendirilmesi ve yüksek katma değerli ürüne dönüştürülmesi çalışmalarını gelecek adına çok önemsiyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.