DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TSGİAD, MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ AÇTI

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) desteğiyle, Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneğince (TSGİAD) yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Trabzon’da madde bağımlılığı konusunda farkındalık paneli gerçekleşti.

Recep Ergenç’in moderatörlüğünü üstlendiği panele konuşmacı olarak İl halk sağlığı müdürlüğünden Psikolog Sezgin Natir, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünden İmdat Yavaş, İl Emniyet Müdürlüğünden Murat Alparslan, Avrasya Üniversitesi’nden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Yrd Doç Dr. Fatma Söylemez katıldı.

TSGİAD üyeleri, Arsin OSB Başkanı Koray Turan ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de katılım sağladığı panelde konuşma yapan Murat Alparslan, “Trabzonlular ihbar etmeyi ve muhbirliği sevmiyorlar. Ben istiyorum ki madde bağımlılığı konusunda herkes elini taşın altına koysun. Benim çocuğuma dokunmaz diye kimse düşünmesin” dedi. Alparslan, geçen yıllara oranla Trabzon’da madde bağımlılığındaki düşüşe dikkat çekerek bu tür çalışmaların farkındalık oluşturma noktasında işe yaradığını ifade etti ve daha çok ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TSGİAD Başkan Yardımcısı Dursun Ali Sakarya ise “Madde bağımlılığında buz dağının görünmeyen kısmında, risk faktörü olarak eğitimsizlik ya da yanlış yetiştirme biçimleri de yer almaktadır. Eğitimden anlaşılması gereken sadece okullarda verilen örgün eğitim değildir. Bireyin doğduğu günden itibaren özellikle kişiliğinin oluştuğu yaşlar ve sonrasına kadar ailesinden alacağı eğitim, kültür, ufuk ve hedeflerin önemi büyüktür. Bunun için çalışmalarda koruyucu ve önleyici eğitim faaliyetlerine büyük yer verilmesi gerekmektedir. Bizler iş dünyasında ve yaşamın her alanında madde bağımlılığına karşı savaşa devam edeceğiz” dedi. (Aleyna BAYRAM)

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.