DOLAR 32,3278
EURO 35,0669
ALTIN 2308,345
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kıssadan Hisse

Vakti zamanda, çölde bir hurma ağacının altında tesbih çeken bir dervişin hemen yanına inen turna kuşu, yorulmuş hâlde dinlenirken, tesbih çeken derviş bastonu ile turna kuşuna vuruyor ve ayağını kırıyor, acı içersinde oradan uçup hazreti Süleyman’ın yanına giden kuş, dervişi şikayet ediyor.
Kuşların ve bütün hayvanların dilinden anlayan hazreti Süleyman dervişi huzura çağırıyor,mahkeme kuruluyor,dervişe neden yorgun, senin yanına konan kuşun ayağını kırdın,sana ne yaptı bu kuş, derviş ise sultanım, tesbih çekiyordum,zikirimi bozdu diye bu hareketi yaptım der,. hazreti Süleyman kuşa dönerek, söyle bakayım turna,bu dervişe ne ceza vereyim,kolunumu keseyim, kırayımmı yoksa başka ne istiyorsun,kuş çaresiz acı içersinde kıvranıyor ve ibretlik sözü söylüyor,.bu dervişin kavuğunu ve elindeki tesbihini alın, ömrünün sonuna kadar bu iki şeyden uzak tutun yeter,benim ayağım kırıldı, buna aldanıpta başka kuşların ayakları kırılmasın yeter der. Evet,.Bu kıssadan hisse, aslında insanın var olduğu her yerde geçerlidir,bunun yeri ve mekanıda yoktur.
Tarihin her aşamasında,bizim insan olduğumuzun farkına varmamıza vesile olan birçok hatırlatmalar ile karşı karşıya kalıyoruz, öyle veya böyle yaşam sürdüğümüz bu dünyada karşılaşabileceğimiz birçok olay ile muattap oluyoruz,sonucunda farklı bir sonuç çıksa dahi,amaca ulaşmak için hak ihlali dahilinde mahkemelere müracaat ederiz.
Tüm bu gelişmelerle istek dahilinde olmazsa mahkemeniz, başka yöntemlere itilirsiniz ister istemez,.istem dışı oluşabilecek durumlarda ise huzuru, yani nihai adaleti isteğinize dahil edersiniz.
Tartışması sürüp giden sonuca ulaşamamış her mahkemenin, karşılığını o anda verecek bir hazreti Süleyman mantığı bugün bulunmasa dahi,bu düşünce ve ruhun daim olması her vicdan sahibinin ortak değeri olması gerekiyor.
Bu duygu ve düşüncelerle,her yeni günün bir gün öncesinden daha iyi olmasını diliyorum.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.