DOLAR 32,3789
EURO 35,0532
ALTIN 2326,885
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ekonomide Albayrak’ın Bağımsızlık Savaşı

tha – Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmesiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak tek elde toplanan ekonominin başına Berat Albayrak’ın gelmesiyle Türkiye Ekonomisinde ezberler bozuldu ve büyük bir değişim süreci başladı.


Türkiye’yi yüksek faiz oranlarıyla boğarak kontrol edilebilir şekilde kendilerine mahkûm etmek isteyen küresel lobiler TL’nin değerini Londra’da belirleme güçlerini kaybedince kur ataklarıyla saldırıya geçtiler. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a var güçleri ile saldıran küresel güçler ve yerli işbirlikçileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu ilk günden beri, şahsına türlü türlü iftiralar atarak Bakan Albayrak’ı yıpratmaya, yalnızlaştırmaya ve devre dışı bırakmaya çalışıyor.
Türkiye’yi yüksek faize mahkûm ederek ipleri eline alıp Türkiye’yi istediği gibi yönlendirmeye çalışan küresel baronlar ve yerli işbirlikçilerine fırsat vermeyen Bakan Albayrak’ın “Bağımsız ve Milli” ekonomi çalışmalarına Türkiye’nin her bölgesinden ve memleketi Trabzon’dan büyük destek var. Trabzon’un evladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ekonominin patronu olunca Türkiye tarihinde adeta Milli Ekonomi Devrimi gerçekleştirdi.
Bakan Albayrak’ı etkisizleştirmek isteyen lobileri gerçekleştirdiği ilk atak Ağustos 2018’de yaşanmıştı. İkinci atak Mart 2019’da yerel seçimlere müdahale için yapıldı. Şimdi Kovid-19 salgınıyla mücadele için piyasalara verilen 200 milyar liralık kaynak sanal sermaye ile içerideki işbirlikçilerle Londra’ya çekilmek istendi. Bunun için %25’e varan faizler devreye sokuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak göreve geldiğinde %30-40’lara kadar çıkan piyasa faizlerinin %7-8’lere inmesinden çok rahatsız olan Londra merkezli lobiler saldırıları Bakan Albayrak’ın manevraları ile her defasında boşa çıkarıldı.
Dış müdahalelerden etkilenmeyecek bir Türk Lirası ihtiyacı üzerinde inşa edilen yeni sitem ‘Yerli ve Milli’ olan herkes tarafından büyük takdir görüyor. TL’nin değerinin ve faizinin Londra’da değil İstanbul’da belirlenmesi” Türkiye Ekonomisinde büyük bir devrim olarak nitelendiriliyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “ Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsan da biraz edep olur, biraz erdem olur, Kemal Derviş’in yardakçıları, devşirilmiş ucubeler Türk milletini kandıramazlar. Hep aynı terane! Hep aynı masal! Kasamız boşalmış; başka, IMF’ye gidilecekmiş; Ekonomi çok kötü yönetiliyormuş! Türkiye fırtınaya karşı bütün imkan ve iradesiyle direniyor.” diyerek destek verdi.
BAHÇELİYE TEŞEKKÜR ETTİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla arayarak, ekonomiye ilişkin verdiği destek mesajlarından ötürü teşekkür eden Bakan Albayrak ayrıca sosyal medya hesabından “Tüm gayreti ile Büyük ve Güçlü Türkiye idealini sahiplenen, siyasette gayesi millet olan sizlerin ekonomideki mücadelemize verdiği destek bizler için tarifsizdir. Bu destek ile aşamayacağımız badire yoktur. Size ve şahsınızda MHP ailesine şükranlarımı sunarım.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.