DOLAR 32,3606
EURO 34,9533
ALTIN 2325,513
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Azerbaycan Ile Kardeşliğin Ötesinde Bir Duygudaşlığımız Ortak Bir Kaderimiz Ve Kültürümüz Var

Azerbaycan İle Türkiye Arasında  Kardeşliğin Ötesinde Bir Duygudaşlığımız Ortak Bir Kaderimiz Ve Kültürümüz Var

 Trabzon Valisi A.Celil Öz Azerbaycan  milletvekili Ganire Pashayeva ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede Azerbaycan ile Türkiye arasında kardeşliğin, dostluğun ilelebet daim olacağını ifade eden Trabzon Valisi A. Celil Öz “ Azerbaycan ile   kardeşliğin ötesinde bir paylaşımımız, duygudaşlığımız, ortak bir kaderimiz ve kültürümüz var. İki ülkenin cumhurbaşkanları ile siyasi ve  diğer alanlardaki yetkilileri ticari,siyasi, ve kültür sanat alanlarında  çok üst düzeyde birliktelikleri var. Bu güzellikleri her alana yansıtıyoruz. Sayın miletvekilimizde bu anlamda hem Türkiye’deki hem Trabzon’daki  tüm etkinliklerde çok duyarlılar. Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri geçmişte olduğu gibi bugün de zirvesinde bulunuyor. Her iki ülkeninde Azerbaycan  Karabağ ve bazı olaylardan  dolayı sıkıntıları var. Ancak bu dönemlerdeki birbirimizle olan bu dayanışmamız,yardımlaşmamız bütün değerlerin ötesinde bir  anlam ifade ediyor. Kültür sanat ve diğer alanlardaki çalışmalar İki ülkenin bu  kardeşliği, dostluğuna katkıda bulunan unsurlar olacaktır. Ben de Azerbaycan’daki bütün kardeşlerimize,hemşerilerimize,milletimize sizin aracılığınızla selam ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

Türkiye’nin Azerbaycan kadar vatanları olduğunu ifade eden Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva “İki ülkenin devlet başkanları ve yetkilileri  arasında tüm alanlarda gelişen,kalkınan  çok güzel ilişkiler var. Bir millet iki devlet anlayışıyla yürütülen devlet politikalarımız  çok güzel sonuçlar veriyor. Bunun tarihi kökleri çok eskilere dayanıyor. Bizim dedelerimiz  kardeşlik duygu ve anlayışımızı sözde değil yaşadıkları hayatla bunu göstermişlerdir. Çanakkale’ye gelen yüzlerce Azerbaycan Türkü ve Azerbaycan’da 1918’ de bir soykırım yapıldığında Nuri Paşa’nın başkanlığında Anadolu’nun her bölgesinden dedelerimizin çocuklarını,eşlerini bırakıp da Azerbaycan’daki kardeşlerine yardıma gelmesi, hayatlarını feda etmesi duygudan öte kardeşliğin en önemli halini ifade ediyor. Son yaşanan olaylarda kardeş Türkiye’mizin Azerbaycan’ın adaletli davrandığını dünyaya duyurması bizim için çok büyük bir destek. Biz buradaki insanımızın desteği ve duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Azerbaycan dünyadaki her platformda terörle mücadelede konusunda kardeş ülke Türkiye’nin yanındadır.Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlar arzusuna ulaşamayacak.Türkiye bu dönemden de güçlenerek çıkacaktır “dedi.

Trabzon’u kardeş şehir yapmak istediklerini belirten Azerbaycan milletvekilli Pashayeva “Trabzon’a gelmek ve insanlarımızla birlikte olmak çok anlamlı. Sayın Valimizin Amasya’dan Azerbaycan’a olan duyarlılığını ve ilgisini biliyoruz. Sizin başkanlığınızda Trabzonlu kardeşlerimizi Azerbaycan’a bekliyoruz. Trabzon’un tarimizde, kültürümüzde  bir yeri var. Trabzon’u artık kardeş şehir yapmamız gerekiyor. Bu beraberliği ve bölgesel işbirliğimizi güçlendirir. Bu konuda sizin desteklerinizi bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

Görüşme sonrasında Vali Öz, Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva’ya telkari işlemeli bir fincan, Azerbaycan Milletvekili Pashayeva ise  ükesinin simgelerinin yeraldığı bir tabağı Vali Öz’e hediye etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.