DOLAR 32,5856
EURO 34,7937
ALTIN 2509,179
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı da olan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “5174 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri esas alınarak TOBB tarafından oda ve borsalarda Yüksek İstişare Kurulları oluşturulması istenmiştir. Bu kurulda dile getirilecek görüşler ve öneriler yönetim kurulumuz için yol gösterici nitelikte olacaktır. Burada Trabzon için adeta bir beyin fırtınası yapılacaktır. Kurulun çalışmalarının verimli şekilde sürdürüleceğine, buradan çıkacak fikirlerin ve görüşlerin odamızın çalışmaları ile gelecek vizyonuna büyük katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi. Başkan Hacısalihoğlu, Yüksek İstişare Kurulu’nun görevleri hakkında bilgi verirken de şu ifadeleri kullandı:

“Odalara kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturarak bunları yönetim kuruluna sunmak. Ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere yönetim kurulu tarafından havale edilen konular, kurul üyelerinin önerdikleri ve ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturmak, bu konularda raporlar hazırlamak. Bölgedeki ticari, sınai ve ekonomik gelişmeleri izlemek, bu konuda oda organlarını bilgilendirmek. Ekonomik, sınai ve ticari kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek.”

GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Toplantıda daha sonra TTSO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdi, çözüm önerileri hakkında açıklamalar yaptı. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, ilk toplantının kurulun amacına uygun şekilde tamamlandığını vurgulayarak, “Arkadaşlarımız çok değerli görüşlerini bizimle paylaştılar. Yönetim Kurulu olarak bu toplantı hakkında hazırlanan raporlardan yararlanacağız” diye konuştu.

TTSO Yüksek İstişare Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Adnan Topsakal, Ahmet Aksu, Ahmet Sezgin Kartal, Ali Avcı, Ali Haydar Gedikli, Aytaç Aydoğan, Coşkun Kahraman, Emanullah Tüfekçioğlu, Fatih Yılmaz, İbrahim Sertel, İsmail Gençcelep, İsmet Mısır, Nihat Aydın, Recep Denizer, Sabit Sabır, Sadık Atmaca, Savaş Şafak, Selahattin Bahadır, Orhan Selahattin Bektaş, Sırrı Eren, Şaban Bülbül, Şener Kalkışım.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.