DOLAR 32,3294
EURO 35,0879
ALTIN 2296,857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Meclisi’nden Ankara çıkarması

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu, meclis başkanlık divanı ve meclis üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısına katıldı, TOBB’u ziyaret etti.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017 – 2018 Tanıtım Programı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıyla kamuoyuna açıklandı. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda-borsa başkan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

HİSARCIKLIOĞLU: AYAĞIMIZA PRANGA OLAN KONULAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

Programın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yatırım olmadan zenginlik, istihdam, iş ve aş olmayacağını belirterek, “Hepimiz Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını, daha fazla yatırım çekmesini, daha zengin olmasını istiyoruz. Biz birlikte daha güçlü olduğumuzu, Türkiye’yi daha ileriye taşıyabileceğimizi çok iyi biliyoruz” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin reform çalışmaları için tüm bakanların çok büyük gayret sarf ettiğini ifade ederek, “Türk özel sektörü olarak hepinizle gurur duyuyoruz. Şirketlerimizin, KOBİ’lerimizin ayağına pranga olan birçok konuyu bu reformlarla çözüme kavuşturuyorsunuz. Dünya ülkeleri ‘bir tane yatırım ortamı reformunu nasıl yapacağız’ diye düşünürken, hükümetimizin kararlı adımlarıyla biz 100 reformu birden hayata geçiriyoruz” dedi.

YILDIRIM: LÜTUF DEĞİL, GÖREVİMİZ

Başbakan Binali Yıldırım da girişimcilere, şirketlere ve yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanmasının lütuf değil görev olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini ve refahını arttırmasının arkasında iş dünyasının olduğuna işaret eden Yıldırım, “Bürokrasinin görevi, devletin işleyişinde bir araçtır ve mutlaka olması gereken bir mekanizmadır. Ancak bürokrasi demek, sizlerin olağan işini olmaz hale getirmek demek değildir. Düz gidecek işi yokuşa sürmek demek de değildir. ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın’, Peygamber Efendimizin bundan bin 500 yıl önce insanlığa verdiği mesaj, bugün de hala güncelliğini koruyor” dedi. Yıldırım, hem mevzuat hem de uygulama itibarıyla bürokrasi ne kadar basitleştirilirse ve işler hale getirilirse ülke ile milletin bundan karlı çıkılacağını vurguladı. TBMM’de önceki haftalarda görüşülerek kabuk edilen yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemelerin, 35 maddelik bir kanun olarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Yıldırım, “Bu esasen bu alanda bir seferde yapılan en büyük reformlardan birisidir. Şimdi hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket daha var. Onu da yakın zamanda Meclise sunacağız” ifadesini kullandı.

REFORMLAR İŞ DÜNYASININ ÖNÜNÜ AÇACAK

TTSO yönetim kurulu, meclis başkanlık divanı ve meclis üyelerinden oluşan kalabalık bir heyetle Ankara’ya giden TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda-borsalardan gelen taleplerin TOBB aracılığıyla hükümete iletildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde peş peşe birçok önemli reform hayata geçirildi. Böylece iş dünyamızın önü açıldı. Eskiden bir ay süren şirket kurma prosedürü bir saate indirildi. Şirket kurma maliyeti 2 bin 200 liradan 650 liraya düşürüldü. Daha birçok reform ve teşvik paketiyle üretimin, dolayısıyla istihdamın önü açılmış oldu. Dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimize daha emin adımlarla yürümemize neden olan bu reformlar nedeniyle iş dünyası olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.