DOLAR 32,3252
EURO 35,1482
ALTIN 2297,766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TRAMEK okul gibi hizmet veriyor

TRAMEK okul gibi hizmet veriyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Trabzon Meslek Edindirme Kursları (TRAMEK) Merkezi faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor. TRAMEK bünyesinde şimdiye kadar 11 farklı ayrı branşta 15 ayrı meslek edindirme kursu açıldı.

TRAMEK BÜNYESİNDE ÇOCUK OYUN ODASI OLUŞTURULDU

Gümüş kazaziye, ipek halı dokuma, geleneksel nakışlar, tezhip süsleme sanatı, çini işlemeciliği, hasta kabul işlemleri, işaret dili, fotoğrafçılık, Arapça seviye a1, İngilizce seviye a1 ve proje yazma eğitimi alanlarında açılan kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Merkez bünyesinde kursiyerlerin 03-06 yaş arası çocukları için oluşturulan çocuk oyun odası, kurslara katılımın artmasına önemli ölçüde katkı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Trabzon il genelindeki kurs merkezlerinde 33 farklı branşta 69 ayrı kurs açıldı. Bin 573 kursiyerin katıldığı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 757 kursiyer sertifikalandırıldı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin yanında, ayrı bir binada TRAMEK’i yapılandırdıklarını kaydederken, “Bu merkezimiz bir okul gibi vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Merkez bünyesinde kursiyer annelerimiz için ayrıca çocuk oyun odası oluşturulmuştur. Anneler çocuklarını rahatlıkla buraya bırakarak kurslarımıza katılabilmektedir. İl genelinde de kurs çalışmalarımız önemli bir yoğunlukla devam etmektedir. Yeterli talep gelmesi halinde her ilçede istenilen her kursu rahatlıkla açabilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.