DOLAR 32,503
EURO 34,5654
ALTIN 2440,774
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TRABZON’UN TURİZMİ MASAYA YATIRILDI

TRABZON’UN TURİZMİ MASAYA YATIRILDI.

Trabzon’da faaliyet gösteren turizm acente yetkilileri ve Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve İl Turizm Müdürü İsmail Kansız’ın Akpınar Yıldızlı Restaurant’ta bir araya gelerek Trabzon turizmi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltıda konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, turizm acentelerinin bir araya gelmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Trabzon son yıllarda turizm sektöründe hızlı bir ilerleme sağlamıştır. Bunda turizm acentelerinin önemi büyüktür. Biz kamu olarak Trabzon’a daha fazla turistin gelmesinden yanayız ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada, Akçaabat’ın ve bölgenin turizmden en fazla pay alması için çalışma yaptıklarını belirtti. Başkan Türkmen “Akçaabat’ta turizme önemli yatırımlar yaptık ve yapıyoruz. Ortamahalle’de tarihi yapıları restore ederek turizme kazandırdık. Dağ evleri ve lokantalarımız ile Türkiye’de örnek bir ilçeyiz” dedi. Turizm potansiyelinin devam etmesi için turistlere hitap eden işletmelerin bilinçli hareket etmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Türkmen “Bu dönem Arap turistlerin uğrak yeri haline geldik. Bu büyük bir pasta ve bu pastadan herkes bir şekilde faydalanıyor. Bu pastayı büyütmemiz gerekir. Sadece işletme sahipleri değil vatandaş olarak ta bilinçli hareket etmeli bu daha çok turistin bu bölgeye gelmesini için çalışmalıyız” dedi.

İl Turizm Müdürü İsmail Kansız ise, turizm acente yetkililerini bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek kısa süre içerisinde tüm turizm işletmeleri ve STK’ların yer alacağı bir toplantı düzenleyeceklerini belirtti.
Trabzon’da faaliyet gösteren turizm acente yetkilileri, Akpınar Yıldızlı RestauVali Yardımcısı Şükrü Kara, Akçaabat Kaymakamı, Akça beled. Başkanı, Turizm acenta yetkilileri

Şükrü Kara
Başkan Türkmen, projelerinden bahsetti, herkesten daha çok turizme önem veriyoruz. Halkın bilinlenmesi gerekir. Duyarlı olması gerekir.
Birlik beraberlik anlamında,
Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ve kurum, kuruluşların yanı sıra STK’ların da yer aldığı ’Arama konferansı’ sona erdi.
Konferansın ilk gününde Batman’da turizmin önündeki engeller ve sorunlar, ikinci gününde tespit edilen sorunlara çözüm önerileri masaya yatırıldı. Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi, Milli eğitim, Özel İdare, GAP İdaresi, TURSAB, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve bazı sivil toplum örgüt temsilcileri, otel müdürleri, turizm acentelerinin katıldığı ‘arama konferansı Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Gümüş’ün moderatörlüğünde gerçekleşti. Programda katılımcılar, Batman Müzesi’ni gezdi. Katılımcılar böyle bir programın düzenlenmesinden ötürü Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve ekibine teşekkür etti. Programa konuk olan Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, “Başka illerde de görev yaptım. Bu kadar güzel bir konu için bir araya gelen dostlar görmedim. Batman’ın önü açık. Sason Kaymakamlığından Batman’a atandım. Aslen Diyarbakırlıyım. Batman’ın önü açık bir kent” dedi.

TURİZMDE ALTYAPI
Batman’ın turizm kenti olması için STK’ların da görüşlerini almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ise, “İki gün süren arama konferansının ilk gününde turizmin sorunlarını masaya yatırdık. İkinci gününde ise turizmin sorunlarının çözümü konuşuldu. Farklı görüşler arama konferansımıza renk verdi. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalara ışık tutan bir arama konferansı gerçekleştirdik. Zaman zaman kurum, kuruluş ve bazı STK’larımızla bir araya gelip Batman lobisi, Batmanlılık bilinci ve turizm üzerinde görüş alış-verişinde bulunduk. Turizmde algı yönetimi de önemli. Kent ve bölge imajını da dillendirdik. Turizmin altyapısı konusunda önemli fikirler gündeme geldi. Batman turizminin daha da canlanması için ortak akıl oluşturduk. Valiliğimizin desteğiyle bundan sonraki süreçte daha aktif çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.