DOLAR 32,2062
EURO 35,0902
ALTIN 2256,418
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon şehir merkezine ikinci meydan geliyor

tha – Tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu alanda bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmen Evinin Hacıkasım Mevkii’nde yapımına aralıksız olarak devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Şehir merkezimize yeni bir meydan kazandırmak için alanda bulunan okul ve öğretmen evini en modern şekilde yeniden inşa ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’a kazandırmak için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Söz konusu alanda Cudibey Ortaokulu ile Trabzon Öğretmen Evinin bulunduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığımıza devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Bu alanda inşa çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Trabzon Öğretmenevi bugün 80 yatak kapasiteli iken 150 yatak kapasiteli çok modern bir öğretmenevi inşa ediyoruz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulunu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde Hacıkasım Mevkii’nde Trabzon’a kazandırıyoruz” dedi.

Okul ve öğretmen evinin tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Büyükşehir Belediyesinin uhdesine geçeceğini yineleyen Gümrükçüoğlu, “Bu tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz. Böylece Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmış olacağız. Bu alanın altının otopark olarak düzenlenmesi yönünde de çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hem yeni okul ve öğretmen evimiz hem de yeni kent meydanımız şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.