DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Sıfır Atık ile Geleceğe Değer Katılıyor

tha – Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca yürütülen “Sıfır Atık” projesi kapsamında düzenlenen “Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık” konulu seminer Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Seminere Valimiz Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyasi parti temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmen, bakanlık yetkilileri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Ülkemizde ve ilimizde gerçekleştirilen “Sıfır Atık” projesinin insanlığın geleceği için önemli olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Bugün Trabzon’da Sıfır Atık projesiyle sadece Trabzon’umuzun, ülkemizin değil dünyamızın meselesi olan çevre ile ilgili hayati bir konunun nasıl topluma yansıtıldığını, farkındalık oluşturulduğunu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca yürütülen “Sıfır Atık” projesinin çocuklarımıza, gençlerimize tanıtılması geleceğimiz açısından çok önemli. Atıkların çevreyi kirletmesinden dolayı insanlık bir çok yeni kanser türüyle, hastalıkla  karşı karşıya kalmaktadır. En basitinden evlerde kullanılan pillerin, elektronik aletlerin bataryaların yada atık yağların toprağımızı ve suyumuzu kirletmesine izin vermemeliyiz.   Çevremizde atıklardan kaynaklı çevre kirliliğini yıllar önce projelendirmemiz gerekiyordu. Ama zararın neresinden dönülse kardır anlayışıyla proje kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz çevremizin korunması amacıyla farkındalık çalışmalarını  okullarımızda ve diğer kurumlarımızda  sürdürüyor. Amacımız Sıfır atık projesiyle israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atıkların kontrol altına alınarak sağlıklı bir çevrenin, atık bilincinin ve farkındalığının oluşmasıdır.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzmanları tarafından Sıfır Atık projesi ile ilgili sunum yapıldı. 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.