DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Valimiz Yücel Yavuz’a Ziyaret

tha – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Yücel Yavuz’u ziyaret etti.

Ziyarette, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından Trabzon Valiliği himayelerinde, Ortahisar Belediyesinin desteği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde 24-25 Nisan 2018’de Trabzon’da KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan “ 1’inci Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu’ Vali Yavuz’a bilgi verildi.

Şehzade Süleyman olarak 27 Nisan 1495’te Trabzon’da doğan, 15 yaşına kadar Trabzon’da yaşayan ve eğitiminin büyük bölümünü burada tamamlayan Kanuni; devlet adamlığı, komutanlığı, şairliği ve kanun yapıcılığı yönleriyle bizde “Muhteşem Süleyman” batıda ise “Magnificent Suleyman” olarak iz bırakmıştır. Çok yönlü kişiliği ile iz bırakan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman günümüzde de hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih ve edebiyat gibi sosyal bilimlerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir. Bu amaçla sempozyumun ana teması “Kanuniyi Anlamak” olarak belirlenmiştir.

  1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu (UKSSS-2018) ulusal ve uluslararası alanda bilim insanlarını, araştırmacıları, eğitimcileri, öğretmenleri ve öğrencileri sözlü sunumlar, çalıştaylar, poster ve sergiler vasıtasıyla bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, sempozyum programında çağrılı konuşmalara, panellere, çalıştaylara, sözlü bildirilere, posterlere ve sergilere yer verilecektir.

Konu Alanları

Siyaset Bilimi, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Tarih, Sanat Tarihi, Edebiyat, Sağlık, Eğitim

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.