DOLAR 32,3189
EURO 35,1132
ALTIN 2296,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Mazlum ve mağdurların gözü Türkiye’de

tha – Genç: İnsanlık iyi bir sınav vermiyor

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, KADEM Trabzon Temsilciliğinin Düzköy’de düzenlediği “Trabzon KADEM Gençlik Kampı”na katıldı. Kampın açılışında konuşan Başkan Genç, dini, dili ve ırkı ne olursa olsun insanlığın iyi bir sınav vermediği bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, “Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Ama aslında yeryüzü zor bir süreci geçiriyor. Maalesef, yaratılış gayemize uygun bir hayatı idame ettiremiyoruz insanlık olarak. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun insanlık iyi bir sınav vermiyor. İnsana ait ve insanlığa ait değerler şu anda yeryüzünde hakim değil. O nedenle yeryüzünün birçok coğrafyasında kan, gözyaşı, sıkıntı ve çile var. Ve, maalesef insanca yaşama hakkı yok.” dedi.

“Mazlum ve mağdurların gözü Türkiye’de”

Başkan Genç, “Hal böyleyken Türk milletinin de yeryüzündeki misyonunu gerek insana ve insanlığa ait, dininden aldığı değerleri  yeryüzünde hakim kılmak misyonunu, atalarımız  gibi devam ettirmemiz lazım. Bizim dinimiz bize emrediyor ki Hz. Peygamberin güzel sözüyle iman etmedikçe cennete giremezseniz birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız. İmanın temelini bile sevgiye dayandıran bir dinin mensuplarıyız. Birbirinizden emin olun dedi.  Hz. Peygamberimize peygamberlik görevi verilmeden evvel Muhammedül Emin sıfatıyla müsemma olan bir peygamberdi. Biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Yani dinimizin yeryüzünde hakim kılmak istediği değerler ile kendi değerlerimizi birleştirdiğimiz zaman biz esasında bu değerleri yeryüzünde yaymakla mükellef bir milletiz. Cenab-ı Allah da bu millete böyle bir misyonu yüklemiştir. Ve bu misyonu biz yeryüzünde hakim kılmışızdır. Şu anda bütün mağdur ve mazlum milletlerin de bizden beklediği de budur. Evvela kendi ülkemizde bu değerleri hakim kılacağız, hem de gönül coğrafyası diye tanımladığımız ve sırf dininden dolayı zulüm gören kardeşlerimize de bu değerlerle beraber yardımcı olacağız.” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”                   

İnsan haklarında örnek olarak gösterilen Batı medeniyetinin iflas ettiğini belirten Genç, söz konusu Müslümanlar olunca sessiz ve duyarsız kaldığını kaydederek Arakan’da yaşananları buna örnek olarak gösterdi. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: Arakan, bunun en bariz, en güncel örneğidir. Maalesef, bize örnek gösterilen Batı medeniyeti iflas etmiştir. Batı medeniyetinin bize insan hakları diye dayattığı değerler iflas etmiştir. O nedenle sorumluluğumuz büyük. Bu manada gençlere güvencimiz sonsuzdur. Ve en büyük gücümüz  de gençlerdir. Şu anda yeryüzünde gücün hukuku galebe çalıyor ama biz bu gençlerle inşallah hukukun ve hakkın gücünü yeryüzünde hakim kılacağız. İşte bu nedenle KADEM’i kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok güzel, örnek çalışmalar sergiliyorlar. Ve bu çalışmalarla birlikte ülkemizi inşallah daha güzel ve iyi noktalara getireceğimize inanıyorum. Son anayasa değişikliğiyle gençlerimiz isteğiyle çıkan 18 yaşında yönetme hakkını elde etti. Bu durum aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın gençlerimize verdiği önemin ve duyduğu güvenin de göstergesidir. Bu vesilelerle bu kampın hazırlanmasında emeği geçen İl Başkanımıza, il temsilciliklerimize ve herkese teşekkürlerimi iletiyorum.

KADEM’in Düzköy’de düzenlediği kapma 24 ilden çok sayıda genç katıldı. Kampın açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, KADEM Trabzon Başkanı Sevdegül Mungan çok sayıda davetli katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.