DOLAR 32,4853
EURO 34,9239
ALTIN 2434,972
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İran ile Trabzon Arasında Turizm Alanında İşbirliği

tha – İran ile Trabzon Arasında Turizm Alanında İşbirliği

Ortadoğu Turizm Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) ile Türk Hava Yolları işbirliği ile İran İlam Cumhuriyeti ‘den gelen heyet Trabzon ve bölgede incelemelerde bulunuyor.

Tebriz, Shiraz ve Ahvaz bölgelerinin önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet Trabzon’la İran arasında turizmin canlanması için bir dizi görüşmeler yaptılar.

Turistik inceleme gezisi kapsamında ilimize gelen heyet, Trabzon Valiliğini ziyaret edip, Vali Yücel Yavuz ile görüştüler.

Valilik Toplantı Salonu’nda İranlı heyeti kabul eden Valimiz Yücel Yavuz, Trabzon’un gerek doğası ve gerekse medeniyet mirasımızın bize bıraktığı büyük bir zenginliğe sahip bir il olduğunu söyleyerek, heyetten güzel şehrimizi gezerek yakından tanımalarını istedi.

Vali Yavuz yaptığı değerlendirmede “ Bu organizasyonu önemsiyoruz. Özellikle Körfez Ülkeleri arasındaki ilişki dikkate alındığında komşu İran’la yapılan turizm çalışmasının önemli bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.  Bu görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki turizm hareketleri daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Bundan da en fazla Trabzon istifade edecektir. Önümüzdeki süreçte THY nın Trabzon’dan İran’a charter seferleri koyma yönünde çalışmalar yapması sevindirici. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Trabzon’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren İranlı seyahat acenteleri yetkilileri de bu seyahatin çok güzel sonuçlara ulaşacağını ifade ederek heyetlerini kabullerinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.