DOLAR 32,599
EURO 34,8038
ALTIN 2500,165
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İMKB MTAL’DEN ÜNİVERSİTE TANITIM VE MESLEKÎ YÖNLENDİRME GÜNLERİ

tha – İMKB MTAL’DEN ÜNİVERSİTE TANITIM VE MESLEKÎ YÖNLENDİRME GÜNLERİ

Ortahisar İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi 16-17 Nisan tarihlerinde Yenicuma Mahallesi’ndeki okul binasının bahçesinde “Üniversite Tanıtım Günleri ve Meslekî Yönlendirme” adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Valimiz Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Ortahisar Kaymakamı ve eşi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve okul idarecileri katıldı.

Tanıtım Günleri kapsamında “Giyim Üretim Teknoloji ve Grafik alanı öğrencilerinin defilesi gerçekleştirilirken, Şengül Yavuz programın sonunda tanıtım stantlarını gezdi.

Tanıtım ekinliklerinin ilk ayağında Trabzon’da bu yıl 8. sınıflarda okuyan öğrencilere okulun bütün bölümleri tanıtıldı. Veliler ve öğretmenler gelecek sene 9. sınıfta okuyacak öğrencileri bu etkinliğe götürürlerse okul ve alan seçiminde onlara yol göstermiş olacaklar.

Öte yandan şu anda 9. sınıfta okuyan İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu sene sonunda 10. sınıfta okuyacakları bölümleri seçecekler. Bu tanıtım günleri öncelikle o öğrencilerin bölüm seçmelerinde onlara kılavuzluk edecek. Böylece bu faydalı etkinlik aynı okulda okumakta olan öğrencilerin bilinçli bir seçim yapmalarına yardımcı olacak. Bu da onların gelecekteki meslekî başarılarına olumlu olarak yansıyacaktır.

“Üniversite Tanıtım Günleri ve Meslekî Yönlendirme” etkinliği aynı zamanda söz konusu okulun 12. sınıfında okuyan öğrencilere de bölüm ve meslek seçmelerinde, yurdumuzun dört bir yanındaki üniversiteleri yakından tanımalarında yardımcı olacak. Bu amaçla Türkiye’nin dört bir yanından birçok özel üniversite 16-17 Nisan tarihlerinde okul bahçesinde stantlarını açarak bağlı bulundukları üniversiteleri öğrencilere tanıtacaklar. Böylece öğrenciler gelecek yıl için tercih yapmada daha bilinçli hareket edecekler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.