DOLAR 32,5375
EURO 34,8893
ALTIN 2488,844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç’ten DOKA’ya ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’la turizm teşvik paketini görüştü

Genç’ten DOKA’ya ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’nın değişik sektörlerdeki destek ve teşvik paketlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret eden başkan Genç DOKA’nın belediyelerin kalkınmasında önemli hizmetlere imza attığını belirterek “AK Parti hükümetinin projeleri ve yatırımları teşvik için kurduğu kalkınma ajanslarıyla birlikte bütün bölgelerde büyük projeler hayata geçirildi. DOKA’nın son dönemde açıkladığı THHjjfkfkurizmi Mali Teşvik Paketi’nden Ortahisar Belediyesi olarak yararlanmak istiyoruz. Özellikle son yıllarda şehrimizde artan turizm yoğunluğuna bağlı olarak açıklanan 33 milyon TL’lik Turizmi Mali Teşvik Paketi çok büyük bir meblağdır ve şehrimizde turizm projelerinin yapılması bakımından da önemlidir. Turizm şehrimizin kalkınmasında ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında ciddi katkılar sağlayacak bir sektör olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

TURİZM TEŞVİKİ ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

DOKA’nın bölgemizde ve Trabzon’da yürütmüş olduğu projelerle değişik sektörlere sağladığı desteğin önemine de değinen başkan Genç, “Şehrimizin doğal ve tarihi güzellikleri ortadadır, bu potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek için bu teşvik paketlerinden yararlanmak istiyoruz. Trabzon’da hayata geçirilen turizm projeleriyle bu sektörden elde ettiğimiz gelir şehrimizin kalkınması ve işsizlik sorununun azaltılması bakımından önem arz ediyor. DOKA’nın bölgemizde birçok sektördeki, özellikle sanayi ve turizmdeki teşvik paketleri hem özel girişimciler hem de belediyeler açısından hayatidir. Bu destekler sayesinde belediyelerin ve özel sektörün altından kalkamayacağı projeler birer birer hayata geçirilerek bölgesel kalkınmamızın önü açıldı. Son yıllarda bölgemizden yapılan ihracatın önemli oranda artış göstermesi de bunun göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da ziyaretinden dolayı Başkan Genç’e teşekkür ederek DOKA’nın her sektöre olduğu gibi belediyelere yönelik projelere de her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.