DOLAR 32,5566
EURO 34,8487
ALTIN 2428,509
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

GAZETECİLİK VE İNSAN HAKLARINA SAYGI

     Gazetecilik saygın bir meslektir. Bu meslek hava olsun diye yapılmaz, laf olsun diye hiç yapılmaz. Bu meslek basın gücünü kullanarak kendine çıkar sağlamak içinse hiç yapılmaz. Gazeteci, unvan için, para için, şöhret için de gazetecilik yapmaz. Bu mesleği sevdiğinden, gönül verdiğinden yapar. Gazetecilik zordur, zorludur. Bu itibarla iki cins gazeteci vardır.Biri mesleğinden taviz vermeden meslek ilke ve kurallarıyla ahlakına uyan ve dürüstçe çalışan, ikincisi ise tüm basın imkanlarını kullanarak kendine çıkar temin etmek isteyen.
   Eline kalemi alıp, herkesin aleyhinde aslı astarı olup olmadığını bilmeden yazı yazıp da herkesi tedirgin etmeye ve hele hele eşkiyalık etmeye kimsenin hakkı yoktur.Bu tür olaylardan en çok rahatsız olan kesim yine dürüstçe gazetecilik görevini yerine getirenlerdir.
     Herkes birbirinin hakkını korumak ve saygı duymasını bilmek zorundadır. Ama en çok dikkat edecek insan haklarına saygıda örnek olacak kişide gazetecidir. Gazeteci de insandır,herkes gibi o da hata yapabilir ancak herşeyin de sınırı vardır. Eğer hatalar bilinçli yapılıyorsa bunun hukuki yolunu mutlaka takip etmeli, bundan sonraki hataların önüne geçmelidir.
     Yanlış davranan, olayları saptıran, insan haklarına tecavüz edip traj artırma sevdasında olan, izleyici fazlasını kapmaya çalışan gazete alınmamalı. Yanlış yapanlara sırtını bir dönün, doğru çalışanlara doğru yönelin. Bakın nasıl her şey düzene gidiyor.
     Okuyucusuz gazete, hiçbir şeye yaramaz ve kesinlikle ayakta duramaz. Herkes yanlış yapana tepkisini dile getirmeli. Yoksa hiçbir şeyden şikayet etmeye hakkımız olmaz.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.