DOLAR 32,3245
EURO 34,9007
ALTIN 2322,084
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BESTEKARLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

tha –  Karadeniz Beste Yarışması ödül töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Karadeniz’in yöresel müzik değerlerinin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Bestekârlar ödüllerini aldı

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği Karadeniz Beste Yarışması’nın finali belediyenin Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Birçok müzisyenin katıldığı yarışmada Karadeniz müziğine ait ezgiler katılımcılar tarafından beğeniyle dinlendi.  Karadeniz’in yerel müzik değerlerinin yaşatılması için yapılan yarışmada birbirinden güzel eserler dinleyicilerle buluştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Karadeniz müziğinin genç kuşaklara sevdirilmesi ve günümüz müzik anlayışına uyum sağlaması açısından bu tür yarışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Yerel müzik değerlerinin yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Genç, “Son yıllarda Karadeniz müziği popüler müzik karşısında geri planda kaldı. Bu yarışmayı düzenlememizin temel nedeni yerel müzik değerlerimizin, türkülerimizin, ağıtlarımızın yaşatılmasıydı. Birçok müziksever bu yarışmaya katıldı. Jürimiz aralarında değerlendirme yaptı ve bazı eserler ödüllendirilmeye lâyık bulundu. Ben bir kez daha bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bundan sonra da müzikle ilgili yeni projeler yaparak müziğimize katkı sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yarışmada birinciliği elde eden Merve Tüysüzoğlu’na ödülü Başkan Genç, tarafından takdim edildi. Yarışmada ikinciliği Dursun Akyüz, üçüncülüğü ise Ayten Cansız elde etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.