DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakan Özlü ile Endüstri Bölgesi değerlendirme toplantısı yapıldı

tha – Trabzon’un Arsin ilçesinde yapımı planlanan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bakan Özlü projeyi “Türkiye’nin orta ve ileri teknoloji alanındaki çıkış projelerinden biri” olarak tanımladı.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI DÜZENLENDİ

Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya Bakan Faruk Özlü, Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Adnan Günnar, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bakanlık Müsteşarı Veysel Yayan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ile diğer ilgililer katıldı.

15 GÜN SONRA YENİDEN TOPLANILACAK

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda ilgili firmanın stratejik plan sunumu yaptığını belirterek şunları söyledi:

“TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nin geleceğine dönük, orta ve yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda stratejik plan dahilinde yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Çalışmalara hız kazandırılması konusunda görüş birliğine varıldı ve takvim belirlendi. Endüstri Bölgesi’nde yer alacak sektörlerin alt başlıklarıyla ilgili detaylı değerlendirmeler yapıldı. 15 gün sonra yeniden bir toplantı yapılması ve yapılan çalışmaların yeniden ele alınması kararlaştırıldı” dedi.

“BAKAN ÖZLÜ TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİDEKİ ÇIKIŞ PROJESİ OLARAK DEĞERLENDİRDİ”

Başkan Hacısalihoğlu, toplantıda Bakan Faruk Özlü’nün proje hakkındaki görüşlerini de kendileriyle bir kez daha paylaştığını dile getirerek şunları söyledi:

“Bakanımız her zaman olduğu gibi projeyle çok yakından ilgileniyor. Dünyada örnek olacak projelerden biri olduğunu vurguladı. Çok önem verdiklerini bir kez daha söyledi. Bu projeyi, Türkiye’nin orta ve ileri teknoloji alanındaki çıkış projelerinden biri olarak gördüklerini belirtti. Biz de bakanlarımıza, projenin sonuca doğru ilerlemesindeki ilgi ve takipleri nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.