DOLAR 32,5141
EURO 34,8443
ALTIN 2488,146
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası Trabzon’da kutlandı

tha –  Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası’na Trabzon’da ki etkinliklerde yaşamak için iklimini koru temasıyla katkıda bulunuldu.

YAŞAMAK İÇİN İKLİMİNİ KORU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından “Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası” dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Trabzon Meydan Parkı’nda halka iklim değişikliğinin olası etkileri ve neler yapılabileceğine ilişkin yayınların dağıtılmasıyla başlayan etkinlikler ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Buğday isimli filminin gösterimi ile devam etti. Son olarak “Trabzon İklim değişikliği ile Mücadele Ediyor” isimli projenin Koordinatör Yardımcısı Mehmet Dalkes’in katıldığı konferansla süren İklim Eylem Haftası programlarında küresel iklim değişikliğini olası etkilerine dikkat çekildi.

Etkinliklerin açılışında konuşan Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz küresel iklim değişikliğinin tüm insanlığı ve canlıları etkileyen ve önlem alınmaması durumunda daha da etkileyecek olan bir süreç olduğunu vurgulayarak, “İklim eylemi Avrupa Komisyonu’nun öncelikli alanlarından birisidir. Avrupa Birliği, üye ülkelerinin 2050 yılına kadar düşük karbon ekonomisine geçiş sürecini desteklemek ve toplam sera gazı emisyonlarını aşamalı olarak azaltmak için güçlü hedefler belirlemiştir” dedi.  Karbuz bu anlamda Trabzonlu vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve bölgede bu konuya ilişkin farkındalık oluşturmak için çaba harcadıklarını belirtti.

KARADENİZLİ BALIKÇILAR İŞSİZ KALACAK

TTSO AB Bilgi Merkezi’nin hafta dolayısıyla düzenlediği “Trabzon İklim Değişikliği İle Mücadele Ediyor” başlıklı konferansta konuşan ve aynı adı taşıyan projenin Koordinatör Yardımcısı Mehmet Dalkes de yaptığı konuşmada küresel iklim değişikliğinin getireceği problemlere dikkat çekerek, “Küresel ısınma nedeniyle Karadeniz giderek Akdenizleşiyor. Karadeniz’de özellikle soğuk mevsimlerde hamsilerin kuzeye yaptıkları göçler ya azalacak ya da duracak” dedi. Dalkes, küresel iklim değişikliğinin yarattığı sorunlarla mücadele edebilmek için geniş bir farkındalığın oluşturulması gerektiğine de işaret ederek gerçekleştirdikleri proje ile bunu sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.